30 Mayıs 2016 Pazartesi

Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

Lahana Salatası, Hollanda’da ortaya çıkmış enfes bir tattır. Orijinal adı Coleslaw olan salatanın anlamı kool lahana sla ise salatadır. Bir çok çeşidi yapılan bu salatanın içine çeşitli sebzeler konulmaktadır. Bazen brokoli, bazen kereviz ya da enginar gibi farklı sebzelerle yapılabilmektedir. Bu salatada beyaz lahana kullanılmaktadır. Ayrıca içinde mayonez bulunmaktadır. Eğer mayonez yerine yoğurt kullanırsanız diyet yapanlar içinde ideal bir tat olacaktır. Coleslaw, özellikle Amerika’da oldukça yaygın bir biçimde tüketilmektedir. Özellikle fast food restoranlarında kızarmış tavuk kanadı ya da ızgara etlerin yanında sunulmaktadır. Genel olarak çıtır tavuk-coleslaw-patates kızartması menüsü şeklinde satılmaktadır.


Lahana Salatası Malzemeler:

600 gram beyaz lahana
2 adet orta boy havuç
1/2 adet küçük boy kuru soğan
6 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Lahana Salatası Yapılışı:

Lahanaları incecik ve uzun olarak kıyın.

Havucu rendenin iri kısmıyla ince ve uzun parçalar halinde rendeleyin.

Soğanı ise robottan geçirin.

Geniş bir kasede mayonezi, şekeri, tuzu, limon suyu ve üzüm sirkesini çırparak salata sosunu hazırlayın.

Sebzeleri geniş bir salata kasesine alın.

Sebzelerin üzerine salata sosunu döküp iyice karıştırın.


kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder