29 Mayıs 2016 Pazar

Mavi Gözler İçin Makyaj Taktikleri!


Eğer doğuştan harika, masmavi gözlere sahipseniz bu önerilere göz atarak gözlerinizin güzelliğine güzellik katabilirsiniz.

  • Mavi gözlere sahipseniz gözlerinizin iç köşeleri daha karanlık görünebilir. Beyaz renk bir göz kalemi kullanarak gözlerinizin iç köşelerini aydınlatabilir, böylece mavi gözlerinizi daha fazla öne çıkarabilirsiniz. Bunu açık renkli bir far yada aydınlatıcı ile de yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey, göz makyajınızla bütünleştirip doğal görünmesini sağlamak.
  • Bej tonları, mavi gözlerin dostudur. Makyaj yaparken bej tonlarında far tercih edebilirsiniz. Bej tonları her göz renginde sizde durduğu kadar güzel durmaz. Gözlerinizi odak noktası haline getirmek istiyorsanız bej tonlarını unutmayın.
  • Göz makyajınızda kullanabileceğiniz bir diğer harika renk ise altın yada bakır. Altın ve bakır renkleri mavi gözlerin rengini patlatmaya, onları daha da ön plana çıkarmaya yardımcı olur. Altın ve bakır, renk çarkında mavinin karşısında bulunur. Bu da mavi gözler için harika bir kontrast yarattığını kanıtlıyor.
  • Lacivert eyeliner sizin için süper bir yardımcı. Lacivert eyeliner, gözlerinizin akını daha beyaz gösterir, eğer gözlerinizde kızarıklık varsa bunu gizler. Gözlerinizin mavisinin daha parlak görünmesini sağlar.
  • Mavi gözlerinizi ön plana çıkarmak için yapabileceğiniz bir diğer şey de mavi renkli farkullanmaktır. Mavi renkli far kullanmanın riskli olduğunu düşünebilirsiniz ama doğru renk tonunu bulduğunuz takdirde endişe etmenize gerek yok. 1960’ların tavuskuşu mavisi yerine soluk bir mavi far daha uygun olacaktır mesela.
  • Son olarak maskaradan bahsetmek istiyorum. Mavi gözlere sahip olan kadınların kirpikleri daha ince ve daha açık renklidir. Bu nedenle doğal olarak koyu renkli kirpikleri olan kadınlardan daha fazla maskaraya ihtiyacı vardır. Mavi gözleriniz varsa, siz de maskara seçiminde bu noktaya dikkat edin. Daha fazla hacim veren ve daha yoğun renkli maskaralar size istediğiniz görünümü kazandırabilir.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder