29 Mayıs 2016 Pazar

Eyeliner Nasıl Daha Kalıcı Olur?



Dağılmış, akmış, gözlerinizin altındaki çizgilere dolmuş eyeliner görünümü canınızı sıkmasın. Eyeliner ve göz kaleminizin akmasını önleyecek, daha uzun süre kalmasını sağlayacak birçok yol var. Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz işte akmayan eyeliner için öneriler;
  • Eyeliner yada göz kaleminiz gün içerisinde dağılarak gözlerinizin altındaki çizgilere yerleşiyorsa bu siyah çizgileri gözlerinizin altına kapatıcı uygulayarak önleyebilirsiniz. Kapatıcı gözlerinizin altındaki çizgileri doldurarak kalemin akmasını engeller.
  • Eyelinerın akmasını önlemenin yollarından biri de üzerine ince uçlu bir fırça kullanarak eyeliner ile aynı renkte bir göz farı sürmektir. Hatta ıslak fırça ile uygulayarak dramatik görünmesini ve kalıcılığını sağlayabilirsiniz.
  • Rujumuzun daha kalıcı olması için uyguladığımız tekniği biliyorsunuz; rujumuzu sürüyoruz, peçeteye öpücük kondurup fazlasını alıyoruz, sonra yine rujumuzu sürerek fazlasını alıyoruz :) İşte bu tekniği eyeliner yada göz kalemi akmasın diye de uygulayabiliriz! Eyeliner sürdükten sonra fırça ile yumuşatıyoruz, sonra üzerinden geçiyoruz ve tekrar fırçayla görünümünü yumuşatıyoruz.
  • Uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız eyeliner alırken yapısına dikkat etmelisiniz. Likit, jel, kalem, crayon gibi birçok farklı yapıda eyeliner var. Hangisini seçmeniz gerektiği cilt tipinize bağlıdır. Örneğin eğer yağlı bir cildiniz varsa yumuşak formlu eyeliner çeşitleri sizin cildinizden daha çabuk akar. Bu nedenle kalem eyeliner tercih etmelisiniz.
  • Eyeliner ve göz kaleminin kalıcığını sağlayan bir diğer yol maskara haricindeki göz makyajınızı tamamlayıp üzerine büyük bir fırça ile makyaj pudrası sürmektir. Pudra tüm göz makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlar.
  • Eyeliner ve göz kaleminin kalıcılığını etkileyen faktörlerden biri dediğim gibi cildinizdeki fazla yağdır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz makyaj çantanızda cildinizdeki fazla yağın emilmesini sağlayan blotting papers / yağ emici mendiller taşımalısınız. Gün içerisinde cildinizin parladığını görürseniz bu mendillerle hemen üstesinden gelebilirsiniz.
  • Eyeliner ve göz kaleminin akmasını önlemenin en kolay yollarından biri de primer yani makyaj bazı kullanmaktır. Cildinize makyaj yapmaya başlamadan önce makyaj bazı uygulayarak makyajınızı akmaya karşı kontrol altına alabilirsiniz.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder