30 Mayıs 2016 Pazartesi

Küçük Gözler İçin Makyaj Önerileri



Eğer küçük gözlere sahipseniz, doğru makyaj tekniklerini kullanarak onları daha iri gösterebilmeniz mümkün. İşte size birkaç öneri;

Bakımlı Kaşlar

Gözlerinizi ortaya çıkarmak istiyorsanız kaşlarınızın bakımlı olmasına dikkat edin. Düzgün alınmış ve şekillendirilmiş kaşlarla bunu sağlayabilirsiniz. Kaş kalemi, kaş fırçası gibi ürünlerden yardım alabilirsiniz. Fakat kaşlarınızı fazla inceltmeyin.

Açık Renkler

Gözlerinizin daha büyük görünmesi için açık renkli far kullanabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yorgun göründüğünüz sabahlarda da işe yarar, sizi uyanık ve daha zinde gösterir. Göz kapaklarınıza koyu renkler uygulamaktan kaçının.

Dış Köşelere Koyu Renkler

Gözlerinizi istediğiniz görünüme kavuşturabilmek için bir diğer ipucu ise gözlerinizin dış köşelerine koyu renkler uygulamak.

Çerçeveleyin

Alt ve üst kirpik çizgisi boyunca kalem yada eyeliner kullanın. Bu yöntem gözlerinizin daha iri görünmesini sağlar. Yalnız dikkat etmeniz gereken; alt kısımda sadece gözlerinizin içine değil dışına da kalem çekmeniz, unutmayın.

Dağıtın

Gözlerinize sürdüğünüz kalemi hafifçe dağıtmanız da işinize yarayacaktır. Çizgileri fazla değil, sadece ufak dokunuşlarla dağıtmanız yeterli.

Beyaz Göz Kalemi

Gözlerinizin içine beyaz göz kalem çekerseniz gözlerinizi hem daha aydınlık hem de daha büyük gösterebilirsiniz. Kesinlikle en kolay ve en etkili yollardan biridir bu.

Kıvrık ve Dolgun Kirpikler

Dolgun ve kıvrık kirpikler gözlerinizi daha büyük göstermenize yardımcı olur. Eğer bir kirpik kıvırıcınız yoksa hemen bir tane edinin. Ayrıca dolgunlaştırıcı bir maskara kullanmayı da unutmayın.

Eyeliner Kullanın

Gözlerinizi daha iri göstermek istiyorsanız eyeliner sürme tekniklerini deneyin. Mesela kedi gözü makyajı ile dikkatleri gözlerinize çekebilirsiniz.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder