29 Mayıs 2016 Pazar

Oje Sürme Teknikleri ve Yöntemleri

Oje, bir çok insanın görüşüne göre kadını bakımlı gösteren önemli detaylardan biridir. Toplantılarda ve özel günlerde, saç, makyaj ve kıyafetlerin yanı sıra detaylar yani tırnak el ayak bakımı oldukça fazla dikkat çeker. Eğer düzgün törpülenmiş tırnaklarınız varsa, her daim böylesine bakımlı göründüğünüze emin oluyorlar.

Oje, tırnakların ve ellerin güzel görünmesi için önemlidir. Rengi nasıl olursa olsun, ojeli eller her zaman dikkat çeker ve bakımlı görünür. Bir çok kadın, oje sürerken bazen strese girer, bazen de çok rahattır. Genellikle iki ele de aynı güzellikte oje süremeyiz. Ve her kadın, oje sürdüğünde, ojesi kuruyana kadar kendini çok savunmasız hisseder.


Oje sürmeye vakit bulmak bir dert, ojeyi sürüp kurutmaya çalışmak bir başka dert. Her ne kadar bir çok oje kurutan ürün piyasaya çıkmış olsa da, yine de bir süre beklemek gerekiyor. Kurumayan oje, hepimizin başına yerli yersiz bir sürü dert açmıştır eminim. Özellikle acelemiz varken, tam da ojeyi çok güzel sürmüş ve kurumuş derken, tırnağınızın en görünen noktasından ojenin soyulduğunu farkedebilirsiniz. İşte tam da böyle zamanlar için size çok güzel önerilerimiz var.


Ojenin tırnağınızda kusursuz durması için öncelikle iyi bir tırnak üstü yüzeyine ihtiyacınız var. Tırnaklarınızın üst bölümü düz değil ise, mutlaka tırnak üstü pürüzsüzleştirici oje bazı kullanmalısınız. Tırnak üstü yüzeyiniz düzse, hem manikürünüzü korumak hem de ojenin kalıcılığını arttırmak için oje bazı kullanmalısınız. Oje bazınızı sürdükten sonra, iyice kurumasını bekleyin. Oje bazınızı, biraz tırnağınızın dışındaki etlere taşırarak uygulayın. Eğer süreceğiniz ana renk koyu ise, ojenin doğrudan etinize bulaşmasını engelleyeceksiniz. Oje bazı sizin için hayat kurtarıcı olabilir.


Ojenizi sürerken, ilk katı ince sürmeye özen gösterin. Önce tırnağınızın orta ve et kısmından uç kısmına doğru fırçanızı çekin. Ardından, yine başlangıç noktasına gelerek ojeyi kalan iki yan tarafa birer hamlede sürün. Ojenizi sürerken, eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, sağ elinize oje sürerken zorlanabilirsiniz. Bu durumda da sağ elinize bazı biraz daha etinizi çevreleyecek şekilde sürerek bu duruma çözüm üretebilirsiniz.

Oje sürme teknikleri ve yöntemleri herkese göre değişiklik gösterebileceği gibi, aslında en iyi yolunun pratik yapmaktan geçtiğini de söylemeliyiz. Eğer aceleniz varsa, yukarıdaki adımları es geçerek, hızlı kuruyan ojelerin en açık renklerinden satın alıp sürebilir, ardından da taşan kısımları, oje iyice kuruduktan sonra ince bir tırnak fırçası ile etlerinizden ıslak şekilde fırçalayabilirsiniz.

kaynak:http://www.stilonerileri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder