29 Mayıs 2016 Pazar

Kendini Geliştirmenin Yolları ve Püf Noktaları

Birçok insan durduğu yerde saymak yerine kendini geliştirmenin püf noktalarını ve yollarını aramaktadır. Hepimiz güzel şartlara sahip bir hayatın parçası olmak isteriz. Bu yolda sizler için öneride bulunarak insanların kendini geliştirmesi için 7 püf noktayı paylaşacağız.

Kendimizi geliştirmenin ana düşüncesi kişisel özgürlüğe sahip olmamızdır. Ömrümüzün büyük bir kısmını istemediğimiz şeyleri yapmakla geçirmiş olabiliriz. Şuanda daha canlı daha etkili bir kişilik haline gelmek isteyebilirsiniz. Ümidimizi kesmemeli emin adımlar ile ilerlemeliyiz.

1 – Eğitim ve Yeteneklerinizi Geliştirin


Eğitim kendinizi geliştirmekteki ilk yolumuzdur. Daha 6 yaşında eğitime atılan adımlarda sonunda kişisel özgürlüğümüze ulaşabileceğimiz yolda ilerleriz. Meslek seçimi hatta meslek sahibi olmak mesleğimizin yarattığı olanaklardan yararlanmamıza neden olur. Buda ilk adımda kendimizi geliştirmenin yollarıdır.

2 – Para Biriktirmeye Başlayın


Aslında para biriktirmeyi geleceğiniz yaşlandığınız zaman için olumlu görürsünüz. Aslında en önemli yani özgürlüğünüzü eline almanızı sağlar. Birikimi olmayan bir kişi işten çıkmayı göze almayı bir cesaret olarak görür ve bazılarımız bu cesareti gerçekleştirirken bazılarımız hala aynı işte mutsuz kalabilir. Buda gelişiminiz etkilemekte 2 adım olarak bilinebilir.

3 – İstemediğin Bir İşi Yapmak Zorunda Kalmayın


İstemediğiniz bir işi kesinlikle yapmak zorunda kalmayın. Kendinizi tamamen veremeyeceğiniz bir iş yerinde mutsuz olacağınız yerde çalışmayın. Bu sizin yerinizde saymanıza neden olup ilerlemenizi etkileyecektir.

4 – Özel Hayatın Sınırlarını Çizin


İş hayatınıza özel hayatınızı katmamalısınız. Her yansıttığınız davranışınız sizin otoritenizi biraz daha sarsacaktır. Bundan ötürü her ne yaşanılırsa özel hayatınızın sınırları içerinde kalmalıdır.

5 – Hak Ve Hukuka Uygun İlerleyin


Şahsi ihtiyaçlarını bir tarafa atıp hak ve hukuka uygun bir şekilde devam edin. Bu sizi saygın biri yapar gelişmenize yardımcı olur. Ufak hesapları takmamazlık yapmayın. Ufak bir hatanız daha sonraki iş hayatınızın adımlarında karşınıza çıkabilir size zor zamanlar yaşatabilir.

6 – Sorumluluklardan Kaçmayın


Sorunluluklardan kaçmayarak faal bir kişilik haline gelin. Ne kadar ilgi çeken aktif bir kişi olursanız o kadar gelişim göstermiş olursunuz.

7 – Çevrenizi Genişletin


Kendinizi geliştirmenin püf noktalarından biri de çevrenizi geliştirmek olacaktır. Ne kadar etki ağınız gelişirse o kadar fazla gelişmiş olursunuz. Her yerde bir tanıdık olması iyidir.

kaynak:http://nurfeza.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder