30 Mayıs 2016 Pazartesi

Cilt Sıkılaştırıcı Maskeler

Yağlı ciltler ve karma ciltler gözenekli yapıya sahiptir. Ciltte yağ oranının fazla oluşu cildin su miktarının az olduğunu gösterir. Bu tarz cilt yapısı olanların, ciltleri zarar görmeye müsaittir. Cildi günlük su ile temizlemek şarttır. Makyaj yapıldıktan sonra makyaj yağlarını temizlemek gerekir. Cildi canlandırmak için peelingler de yapılabilir. Cilt derinlemesine temizlenmeli ve cilltteki fazla yağ emilmelidir. Kimyasal içerikli maddelerle de temizlik yapılabilir. Cildin nemi de dengelenmelidir. Ciltlere kötü bakılması gözeneklerin açılmasına neden olur. Ciltte oluşan açıklıklar için bazı cilt sıkılaştırıcı öneriler sunulmaktadır.

Ciltte yağ ve su oranını mutlaka dengelemek gerekir. Kullanılacak ürünlerin su oranı fazla olmalıdır. Kullanılacak ürünleri seçerken mutlaka cilt doktorlarının fikirlerinin alınması gerekmektedir. Cildinize uygun olacak ürünü yardım almadan belirlemeniz doğru sonuçlar vermeyebilir.


Cilt gözeneklerinin genişlemesi hoş bir görüntüye neden olmaz. Can sıkıcı bir durum olarak nitelendirilebilir. Genellikle yağ ve kir gibi etkenler cilde zarar verir. Kir ve yağ, siyah noktaların ve sivilcelerin oluşumuna neden olur. Cildin gözeneklerini açan en tehlikeli faktörlerden birisi de siyah noktalar ve sivilcelerdir. Cildi temiz tutmak, gözenek oluşmasına engel olacak en önemli etken olarak söylenebilir. Vücudun hemen hemen her bölgesinde gözenek bulunur. Gözenekler ter atılmasını sağlama görevi üstlenmektedir. Ayrıca toksinlerin atılma işlemini de sağlarlar. Gözenekleri sıkılaştırmak için doğal yöntemler bulunmaktadır. Öncelikle beslenmeye dikkat edilmelidir. Ölü deriyi temizlemek gerekir. Ölü deri cilt üzerini kapatır ve cildin hava almasını engeller. Gözeneklerin kapanmasını tetikleyen ölü derileri temizlemek için bakım maskeleri ve jelleri kullanılmalıdır. Cildi hassas olanlar kimyasal ürünlerden kaçınmalıdır. Mümkün olduğunca doğal yöntemlerle cilt temizlenmelidir.

Balın Cilt Sıkılaştırıcı Etkisi

Hemen her evde rahatlıkla bulunabilecek balın cildi sıkılaştırma işlevi vardır. Bal, açılan gözenekleri sıkılaştırmak için en doğal yöntemlerden birisidir. Balı cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Minimum 5 dakika cildinizde beklettikten sonra duruladığınız takdirde cildinizdeki parlaklığı ve sıkılaşmayı görebilirsiniz.


Limonun Cilt Sıkılaştırıcı Etkisi

Limonun faydaları saymakla bitmez. Limonun cildi sıkılaştırma konusunda oldukça etkili olduğu söylenebilir. İsterseniz besinlerle limon takviyesi yapabilirsiniz. Dilerseniz de cildinize uygulayabilirsiniz. Ciltteki gözenekleri kapatmak için limon ile balı da karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.


Yoğurdun Cilt Sıkılaştırıcı Etkisi

Kalsiyum kaynağı olarak bilinen, annelerin ve çocukların mutlaka tüketmesi gereken yoğurdun sayısız faydasının olduğu söylenebilir. Yoğurdun sağladığı faydalar arasında ciltteki gözenekleri sıkılaştırıcı etkisinin olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Cilt gözeneklerini kapatmak isteyenler, ciltlerine haftalık yoğurt maskesi yapabilir. Ayrıca yoğurdun bu şekilde cilde uygulanmasının cildi beyazlaştırdığı da söylenmektedir.


Maydanozun Cilt Sıkılaştırıcı Etkisi

Maydanoz ciltteki yağ oranını dengeler. Cildi sıkılaştırmak için faydalıdır. Maydanoz yiyerek cildinize sağladığı faydaları görebileceğiniz gibi cildinize de uygulayabilirsiniz.


kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder