30 Mayıs 2016 Pazartesi

Far Fırçası Nasıl Kullanılır?

Etkili bir göz makyajı yapmak için en fazla kullanılan gereçlerden biri far fırçasıdır. Her far fırçası gözde istenilen etkiyi bırakmayabilir. Bu sebepten doğru makyaj için hangi çeşit fırçanın seçileceği ve bu fırçaların göze nasıl uygulanacağını bilmek mühimdir.


Far fırçası kullanımında ilk özen gösterilmesi gereken yapılacak makyaja göre fırçanın doğru seçilmesidir. Şayet koyu tonlar kullanılarak yoğun bir makyaj yapılacak ise ufak ve daha sık kıllara sahip olan bir far fırçası tercih edilmesi gerekir. Aksine daha hafif tonlar kullanılarak dumanlı bir makyaj yapılacak ise büyük boy fırçalar seçilmesi gerekir. Kullanımı en basit ve pratik olan far fırçası ise geniş ve yassı olandır. Bu fırça yardımıyla far aşırı uğraş vermeden basitçe göz kapağına yayılır.

Göz makyajı için kullanılacak olan teknik ve bu biçimde göze verilecek görüntü için de far fırçası seçimi mühimdir. Yoğun tonlar için kullanılacak olan far fırçası kaş altında gölgelendirme yapmak için İdeal olanıdır. Farın daha koyu gözükmesi içinse sünger uçlu bir far fırçası kullanılması gerekir.

Uygun far fırçası seçildikten sonra farı göze sürmek ve istenilen görüntüyü vermek olabildiğince kolaydır. Tek yapılması gereken far fırçasını fara hafif bir şekilde bulaştırmak ve mümkün olan minimum sayıda deneme ile göze sürmektir. Aksi takdirde fırça darbelerinden ötürü iki göz kapağına aynı görünüşü vermek zorlaşabilir.

kaynak:http://filbahri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder