30 Mayıs 2016 Pazartesi

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifleri

Genişlemiş gözenekler özellikle kadınlar için bir tür estetik kaygısıdır. Genişlemiş gözenekler ciddi cilt problemlerinden biridir. Cilt gözeneklerini kontrol altına almak için evde kolaylıkla gözenek sıkılaştırıcı maskeler hazırlanarak uygulanabilir. Aşırı salgılanan sebum, ciltte bakteri ve kir oluşumuna ve dolayısı ile gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Bu durum karşısında siyah noktalar kaçınılmaz olur. Tıkanan gözenekler büyüme eğilimlidir. Estetik kaygılardan kurtulmak ve hoş bir cilde kavuşmak için aşağıdaki maske tarifleri uygulanabilir.

Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske
2 kahve kaşığı zeytinyağı
3-4 damla limon suyu
4 kahve kaşığı toz şeker

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Verilen malzemelerin hepsi uygun bir kabın içinde karıştırılır. Cilt ilk önce temizlenir ve ardından hazırlanan karışım cilde sürülerek 30 saniye kadar beklenir. Bekleme süresi tamamlanınca cilt bol soğuk su ile yıkanır. Gözenek sıkılaştırıcı maske tarifi haftada 3 defa uygulanabilir.


Gözenek Sıkılaştırıcı Yoğurt Maskesi
2 tane orta boy salatalık
Birkaç damla gül suyu
Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı: Salatalık yıkandıktan sonra kabuğu ile beraber katı meyve sıkacağında sıkılır. Elde edilen salatalık suyuna birkaç damla gül suyu ve birkaç damla limon suyu eklenerek karıştırılır. Karışım bir parça pamuk yardımı ile cilde güzelce sürülür. Yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra cilt soğuk su ile temizlenir.


Burun Gözenekleri İçin Maske Tarifi
1 tane yumurta beyazı
2 kahve kaşığı süt
1 kahve kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Uygun bir kasenin içine bal ve süt alınarak iyice karıştırılır. Ardından yumurta akı karışıma eklenir ve tekrar homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım bir fırça yardımı ile burna sürülerek 20 dakika beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra bölge soğuk su ile temizlenir. Burundaki gözenekleri sıkılaştırmak için haftada 1 defa uygulanabilir.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi
1 çay kaşığı bal
1 tane orta boy muz
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Muzun kabuğu soyulduktan sonra bir çatal ile püre kıvamına gelene kadar ezilir. Ezilen muza limon ve bal eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Son olarak yulaf ilavesi yapılır. Tekrar karıştırıldıktan sonra elde edilen maske temiz cilde güzelce sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra soğuk su yardımı ile ciltten arındırılır. Gözenekleri sıkılaştırmak için maske tarifi haftada 1 defa uygulanabilir.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder