30 Mayıs 2016 Pazartesi

Makyajınızın Ömrünü Uzatmak İçin Öneriler



Makyajınızın akmasından, sık sık tazelemekten sıkıldıysanız, belki de bir yerde bir yanlış yapıyorsunuzdur. Oysa ki makyajızın daha uzun süre dayanmasını sağlayacak oldukça basit teknikler var.

Fondöten

İlk olarak fondötenden başlayalım. Fondötenin yüzünüzde uzun süre kalmasını istiyorsanız makyaj bazı (primer) uygulamalısınız. Ayrıca fondöten seçerken de uzun süre kalıcı olanlarından seçmeye dikkat etmelisiniz. Farkı göreceksiniz.

Allık ve Pudra

Allık ve pudranın katlar halinde uygulanması gerekir. Bunun için her seferinde az miktarda uygulanmalı. Böylece, yüzünüzde daha uzun süre kalır. Ayrıca, tek seferde fazla uygulanan allık ve pudra kötü görünüme yol açabilir, unutmayın.

Göz Farı

Göz farının uzun süre kalmasının yolu göz kapağınıza önce fondöten yada göz bazı sürmenizden geçiyor. Özellikle göz bazı kullandığınızda farın hem kalıcı olduğunu, hem de renginin daha belirgin göründüğünü fark edebilirsiniz.

Kıvrık Kirpikler

Eğer kirpik kıvırıcı aletler makyaj rutininize giriyorsa, kirpik kıvırıcıdan daha iyi bir sonuç alabilmek ve kirpiklerinizin gün boyu kıvrılmış görünmesini sağlamak için uygulamadan önce aleti fön makinesi ile ısıtın.

Maskara

Maskaranızın ömrünü uzatmak için ise biraz pudra yeterli :) Maskaranızı sürmeden önce kirpiklerinize hafifçe pudra uygularsanız, gün içerisinde daha kalıcı olduğunu göreceksiniz.

Ruj

Sürdüğünüz rujun dudağınızda daha uzun süre kalması ve renginin solmaması için, rujunuzdan önce dudaklarınızı aynı renkte bir dudak kalemi ile çerçevelemeli ve doldurmalısınız.

Oje

Ojenizin tırnaklarınızda daha uzun süre kalmasını sağlamak için ise her zaman base coat ile işe başlamalı, top coat ile de bitirmelisiniz. Bu iki koruyucu katmanın arasında kalan ojeniz daha dayanıklı olacaktır.


kaynak:http://pemberuj.net/

1 yorum: