31 Mayıs 2016 Salı

Cilt Alt Tonuna Göre Uygun Makyaj

Fondöten – Kapatıcı:

Fondöten ve kapatıcı standlarındaki ürünlere baktığınızda rahatlıkla sarı mı pembe alt tonlu olduğunu anlayabilirsiniz. Cilt alt tonunuzu bilmeseniz bile yanlış rengi yüzünüzde denediğinizde ten renginizle asla bütünleşmez. Sıcak alt tonlarındaki ciltler için “Beige”, soğuk alt tonlarındaki ciltler için ise “Rosy” ifadesi kullanılabilir.



Allık: 

Soğuk alt tonlular için leylak, pembe alt tonlu allıklar, sıcak alt tonlular için bronz, şeftali, turuncu tonlarındaki allıklar uygun seçim olacaktır. Mesela sıcak alt tonlu ciltler için Nars’ın Orgasm allığı, soğuk alt tonlu ciltler için ise yine Nars’ın Mata Hari allığı örnek olarak verilebilir.


Far: 

Far seçiminde dikkat edilecek noktalar allıkla benzerlik gösteriyor. Far renkleri çok daha geniş olduğu için aşağıdaki renk paletine bakarak cilt alt tonunuza uygun renkteki farkları kullanabilirsiniz.



Ruj: 

En zor olanı uygun tondaki ruju bulmak. Bir kırmızı rujun sarı / kırmızı / mavi alt tonlu olmasıyla farklılaşan bir çok çeşidine rastlıyoruz. Temel olarak sıcak alt tonlular ruj seçerken kırmızı-sarı alt tonlu olmasına, soğuk alt tonlu olanlar ise mavi alt tonlu olmasına dikkat etmelidir.

Ek bilgi olarak, sarı-kahverengi alt tona sahip rujlar dişleri sarı gösterirken mavi alt tonlu rujlar dişleri daha beyaz gösterir.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder