31 Mayıs 2016 Salı

Yüz Kontürü Nasıl Yapılır?

Kontür Nedir?

Kontür; aydınlatıcı (highlighter) ve kapatıcılarla (bronzer/concealer) yapılan bir makyaj hilesidir. Yüzün belirli kısımlarını aydınlatıp, belirli kısımlarını gölgelendirerek yüz hatlarını belirginleştirme, küçültme ya da öne çıkarma işlemine yüz kontürlemesi denilmektedir.


Kontür için Gerekli Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Cilt tonunuzdan bir ton açık ve bir ton koyu olmak üzere iki ürünle kontür uygulaması yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise kontür kitleri. Birkaç markanın kontür işlemi için ürettiği kitler bulunmakta. Pratik bir kullanış hedefi olan bu ürünlerin kullanıcısı, bronzer ve highlighter kullanıcılarıyla karşılaştırılınca azınlıkta kalıyor.

En çok terih edilen aydınlatıcılardan üç tanesine değinmek gerekirse;
The Balm – Mary Lou Manizer: Ambalajlarıyla bile dikkatleri oldukça üzerine çeken The Balm markasının Mary Lou Manizer toz aydınlatıcısı; oldukça ışıltılı ve sarı gözükse de doğru kullanımla bir aydınlatıcıdan alabileceğiniz en yüksek faydayı sağlayabilirsiniz. Kullanırken cimri davranmanız gereken bu ürün oldukça bereketli!

L’Oreal Paris Lumi Magique Işıltılı Baz: Bu ürünle karşılaşmış ve baz olmasına rağmen aydınlatıcı olarak kullanıldığına sık sık şahit olmuş olabilirsiniz. İçerisinde hafif ışıltılar içeren bu ürün uygun fiyatlı aydınlatıcı arayanlar için bire bir.

NARS – Copacabana Illiminator: Beyaz tenlilerin severek kullanacağı Copacabana 30 ml. tüp içeriside. Bu ürünü 73 liraya Sephora’da bulabilirsiniz.


En çok tercih edilen iki bronzer da şu şekilde;

Benefit – Hoola Bronzer: Mat yapısı onu en çok tercih edilenler klasmanında birinci sıraya yerleştiriyor. Ayrıca sıcak bir renk olan kahvenin bu üründe soğuk bir tonda olması doğal bir görünüm için birebir. Sephora mağazalarında bu ürünü bulabilirsiniz.
The Balm – Bahama Mama: Neredeyse her The Balm ürünü gibi cimri kullanılmadığında hüsrana uğratacak yapıda olan bu ürün verdiği doğal görüntü nedeniyle seviliyor. Fakat Bahama Mama bronzerını sadece buğday ve esmer tenlilerin kullanması gerekiyor. Beyaz tenliyseniz bu ürünü almaktan kaçınmalısınız.


Kontür Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

1. Kontür yaparken yüz şeklinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Farklı yüz şekilleri için farklı kontürleme yapılmaktadır. Örneğin; yuvarlak bir yüz şekliniz varsa görseldeki gibi sadece alın ve çene bölgesine aydınlatıcı sürmeli, alın köşelerinden başlayarak çene köşelerine kadar da kapatıcı uygulamalısınız. Böylelikle yüz hatlarınızı küçültüp, dikkati yüzün iç tarafına çekmiş olacaksınız. Bu da yüzünüzün hatlarını yumuşatarak, ince gözükmesini sağlayacaktır.


2. Kontür işlemini, cildinizi yormamak adına günlük makyajınıza taşımamanızı tavsiye ediyoruz. Daha çok mezuniyet töreni, düğün, kutlama gibi özel günlerde özel makyajlar için kullanmalısınız.

3. Kontür yaparken seçtiğiniz ürünlerin simsiz olmasına özen göstermelisiniz. Aksi halde gölgelendirme ve aydınlatma işleminizle dikkat çekmek istediğiniz ya da örtmek istediğiniz noktalar kendini daha çok belli edeceğinden başarısız bir uygulama gerçekleştirmiş olacaksınız.

4. Kontür uygulamasını makyaj fırçalarıyla yapabilirsiniz. Toz ya da krem highlighter ve bronzerlar için fırçalar bulunmakta.


5. Her ne kadar bronzer ürünleri kontür yapmak için kullanabilseniz de bronzerlar, bronz bir görüntüye ulaşmanız için üretilmişir. Turuncu tonlarda bir bronzerı kontür için kullanmamalısınız. Beyaz tene sahipseniz; soğuk tonlu (griye yakın) ürünler, buğday ya da esmer tenliyseniz de sıcak tonlu (sıcak kahve) ürünler kullanabilirsiniz.

6. Kontür işleminden sonra allığınızı yanağınıza uygularken; kapatıcı ile aydınlatıcı sürdüğünüz bölgeyi ortalayarak sürmeniz gerekiyor.


7. Dudak üstüne uygulanan aydınlatıcının amacı dudağı daha dolgun göstermesi. Burun bölgesine uygulanan concealer ve highlighter ise burun şeklini küçültüyor.



kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder