30 Mayıs 2016 Pazartesi

Bordo Dudak Makyajı Nasıl Yapılır?

Günlük makyajı daha kadınsı ve dikkat çekici hale getirmek için kullanılan bordo ruj en çok kullanılan makyaj gereçleri arasında yer alır. Bu niteliğinden ötürü pek çok kadın bordo renk ruju makyajında tercih eder. Fakat bordo rujun kırmızı ruj gibi hem sürmesi hem de makyajla uyumlu hale gelmesinin sağlanması zordur. Kullanılan saç biçimi, giyilen kıyafet, göz farı ve üstelik sürülen oje dahi yapılan dudak makyajını değişik biçimlere sokar.

Bordo dudak makyajı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler:

Bordo ruju kullanmadan önce muhakkak aynı renk dudak kalemi ile dudak etrafı belirgin hale getirilmelidir. Böylelikle dudakların biçimi daha belirgin olur ve ruju taşırmadan sürmek kolaylaşır. Dudakların daha dolgun gözükmesi isteniyor ise natürel renkte bir dudak kalemiyle çerçeve çizilmesi icap eder.


Bordo ruj almadan önce muhakkak dudak üzerinde deneme yapmak icap eder. Çünkü kullanılacak ruj dudağa uygulandığında elde olduğundan daha değişik görünür. Kırmızı ve bordo tonları dudakta bir süre sonra renk değiştirebileceği için sürdükten sonra bir süre beklemek icap eder.

Bordo ruj kullanılacak ise, bordo ve sade rujun ön tarafına geçmeyen düz renkli giysiler tercih edilmesi gerekir. Kullanılacak takılar hafif, göze batmayan, ufak boyutta aksesuarlar olması gerekir.

Beyaz tenli ve sarışın olanlar mat bordo ve kırmızının bordoya çalan renklerini seçebilirler. Esmer tene sahip olan ise vişneçürüğü tonlarındaki renkleri tercih edebilirler.

Bordo renk ruj kullanırken yapılan en büyük hatalardan biri ağır bir ten ve göz makyajı yapılmasıdır. Koyu renk ruj sürülecek ise ten ve göz makyajı daha hafif tonlarda yapılmalıdır. Misal; göz için maskara ve kalem kâfi olacaktır. Ten makyajında da daha hafif ve şeffaf ürünler kullanılması gerekir. Böylelikle daha natürel bir görünüş elde edilebilir.

Rujun kalıcılığını artırmak ve mat bir görünüş elde etmek için rujun üzerine şeffaf pudra sürülmesi icap eder. En son işlem olarak dişlere ruj bulaşmış ise kontrol edilip temizlenir.

kaynak:http://filbahri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder