30 Mayıs 2016 Pazartesi

Yüzünüze Kontur Nasıl Uygulanır?

Makyaj yapmanın, bir parça estetik ve aslında bir sanat olduğunu düşünürsek yüze yapılan kontur tekniğiyle nasıl daha da güzel olabileceğimizi anlarız. Makyaj, bir ışık sanatıdır. Bu yazıda da yüzümüzde doğru ışığı nasıl kullanacağımızı birkaç makyaj hilesi yardımıyla öğreneceğiz. Bu tekniğin en önemli iki unsuru ışıklandırma ve kapatma (gölgelendirme)dır. Yani yüzümüzün neresine daha çok ışık uygulayıp nereyi daha gölgede tutacağımızı öğrenmek bu işin temel unsurudur. Bu yazıda elmacık kemikleri, gözler, burun ve çeneye nasıl kontur uygulanacağını anlatacağız. Bu yöntemi uygulamak için makyaj kontur paletine ihtiyacınız olacak. Eğer yoksa teninizden birkaç ton koyu ve birkaç ton açık iki pudra kapatıcıyı da kullanabilirsiniz. Göz yanılsamaları, güzelliğinize güzellik katacak!



Elmacık Kemikleri

Elmacık kemiklerine, paletinizden az ışıklı yoğun ve koyu bir renk tercih edeceğiz. Yanağın dudak kısmına yakın olan boş bölgesinden başlayıp allık fırçasını elmacık kemiklerine doğru yukarı aşağı sürüyoruz. Daha sonra bölgeye ışık katmak paletinizden açık bir renk seçin. Şekildeki gibi bir fırçayla göz altlarınızdan burun kenarlarına uzanan hat boyunca sürün.


Burun

Elmacık kemiklerimiz için kullandığımız az ışıklı koyu rengi şekildeki gibi bir fırçayla kaşların bittiği noktadan kavisli olan burnun uç kısmına kadar hat halinde uygulayın. Daha sonra paletteki açık rengi burun deliklerinin olduğu ve burnunuzun geniş kısmına uygulayın. Bu makyaj hilesiyle burnunuzu daha şekilli ve ince gösterebilirsiniz.



Gözler

Gözlerle de açık ve koyu olmak üzere iki ton kullanacağız. Koyu rengi, gözlerinizi kapattığınızda göz kapağının üzerinde oluşan hat boyunca uygulayacaksınız. Daha sonra açık rengi kaş kemiği hattınız boyunca sürmeniz gerekir.



Çene

Koyu rengi şekildeki gibi çene hattınıza uygulayın. Renk farkı oluşmaması için büyük fırçayla koyu renk pudrayı boyun çevrenize doğru dağıtın. Daha sonra açık renk pudrayı koyu renkle çizdiğiniz hattın hemen üzerinden yine aynı hattı takip ederek sürün. Renklerin birbirine karışmamasına dikkat edin.



kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder