30 Mayıs 2016 Pazartesi

Doğal Makyaj Önerileri



Artık herkes makyajını doğal yapmaya çalışıyor. Kadınlar anladı ki doğal makyaj yapınca daha genç ve güzel görünüyorlar. Peki siz doğal makyaj diyince ne anlıyorsunuz? İlk olarak akla gelen kazandığınız zaman olmalı! Çünkü doğal makyaj yaptığınız zaman yoğun makyaja harcadığınız zamanın yarısı kadar kısa bir zamanla işinizi halledebiliyorsunuz. Ağır makyajlar gibi kendiniz olmaktan çıkmıyorsunuz. Çoğu erkek yüzünüzde makyaj olduğunu bile anlayamıyor! Doğal güzelliğinizi doğal makyaj ile destekleyerek tertemiz bir yüze sahip oluyorsunuz.

1- Cildiniz Tertemiz ve Nemli Olmalı!

Köpük ya da jel kullanarak öncelikle cildinizi kirden arındırın. Yüzünüze temizlik için sabun kullanmanız sakıncalıdır. Çünkü sabun; cildinizin Ph derecesini düşürür. Jelle temizledikten sonra tonikle son rütuşu tamamlamalısınız. Toniğin cildiniz için bir çok faydasının olduğunu unutmamak gerekir. En önemli faydalarından birisi gözeneklerinizin genişlemesini engellemesidir. Ardından cilt tipinize uygun nemlendiricinizi sürün. Nemini almamış bir cilt ten ürünlerinizin hepsini kusar ve cakey görüntüye neden olur. Cildinizin nemlendiriciyi emerken bir süre beklemelisiniz. Dudaklarınıza da peeling yapıp nemlendirmeyi unutmayın.

2- Fondöten Yerine BB/CC Krem Kullanın!

Hiçbir fondöten yaşınızı olduğunuzdan daha büyük göstermeyi engelleyemez. Gözenekleriniz tıkayan, cildinizi kusursuz göstermeye çalışan bir ürün sizi doğallıktan uzaklaştırır. Çünkü amaç adı üstünde kusursuz değil doğal görünmek! Bırakın çilleriniz, güneş lekeleriniz görünsün. BB kremin kapatıcılık özelliğini yetersiz buluyorsanız piyasada hafif yapılı ve su bazlı kaliteli fondötenler de mevcuttur. Çok sorunlu cildiniz yoksa bb krem kullanmaya özen gösterin. Ten ürününüz ne kadar az kapatma özelliğine sahip olursa o kadar doğal duracaktır. Ayrıca fondöten ya da bb kremin cilt renginize uygun olması en önemli kısımdır. Bildiğiniz gibi ten ürünlerini mağazanın spot ışığında değil güneş ışığı altında seçmeniz gerekiyor. Kendi ten renginizden daha koyu ya da daha açık bir renk bir ürün sürerseniz, doğal makyaj yapma şansınızı hemen kaybedersiniz. Cilt ürünleriniz mutlaka ve mutlaka ten renginizle birebir aynı renk olmalıdır. Kapatıcı alırken, kaliteli ve cilt tonunuzla tamamıyla bütünleşecek bir kapatıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Krem kapatıcılar en iyi doğal görüntüyü sağlayan kapatıcı çeşididir. Yüzünüzün istediğiniz her noktasında kullanabilirsiniz, dudaklarınızda bile!

3- Pudra Kullanmayı Bırakın!

Pudra bildiğiniz gibi toz toz görünüme neden olur. Cildinizi daha yaşlı gösterebilir. Yağlı ciltli bayanların çoğu pudra kullanmaktan vazgeçemez. Pudrasız yapamam diyorsanız transparan pudra kullanmanızı öneririz. Pudranın toz toz görünmemesi için ise pudrayı bebek tüylerinizin çıkış yönüne doğru sürebilir, cildinize en son makyaj sabitleyicisi sıkabilirsiniz. Fakat ilk tercihiniz sabah akşam temizleme jeli ve sıkılaştırıcı tonik kullanarak cildinizin sebum dengesini ayarlamak olmalı.

4- Göz Makyajınızda Sadece Eyeliner ve Rimel Yeter!

Kirpiklerinizi uzatan ve yoğun gösteren rimel kullanırsanız göz farına pek gerek kalmaz. Sizin için incelediğimiz rimellere göz atarak aradığınız rimeli bulabilirsiniz. “Rimel Nasıl Sürülür?” için tıklayın. Eyelinerınızı ince çekerek de kirpik diplerinizi daha yoğun gösterebilirsiniz. Göz farından vazgeçemeyenler ise nude tonlarında farları crease bölgesine iyice dağıtarak daha derin gözler elde edebilir. Buğulu gözlere gerek yok.

5- Allık ve Ruj Doğal Renklerde Olmalı!

Sadece elmacık kemiklerinizin üzerine belli belirsiz pembe ya da şeftali rengi kullanabilirsiniz. Allığı hafif kullanabilmeniz için ise tombul ve büyük bir fırça gerekiyor. Krem ya da likit allıkların daha doğal görünüm sağladığını da hatırlatmak isteriz. Fakat çok yağlı ciltler bazen krem allıkları kaldıramayabiliyor. Krem allıkların kremsi yapısı cildin yağlanmasına neden oluyor. Bu yüzden satın almadan önce deneyip bir saat boyuna test etmekte fayda var. Rujunuzda ise kendi dudak renginizden 1-2 ton koyu renkleri kullanın. Dudaklarınızın daha dolgun görünmesi için parlak renkler kullanmanız gerektiğini bilirsiniz. Doğal makyajınız için simli rujlar yerine ışıltılı, sedefli rujlar tercih edin.

6- Kaşlarınızın Şekli Önemli!

Kaş doğal görünümünden uzaklaştıkça yüze yapmacık bir görünüm kazandırır. Kalın, doğal renginden çok daha koyu ve kalkık kaşlar agresif yüz hatlarına sahip olmamıza neden olur. Fakat kaşlarınız ne kadar kalın ve düzgünse o kadar genç ve güzel görünürsünüz. Bu yüzden kaşlarınızı doğal yollardan kalınlaştırmaya çalışın güzeller. Kaş farı ya da kaş kalemleri ile doğal bir görüntü yakalayamıyorsanız kalıcı kaş makyajı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Böyle 3-4 yıl kaşlarınız için uğraşmazsınız.

7- Kozmetik Ürünlerinizin İçeriğine Dikkat Edin!

O kadar doğallıktan bahsetmişken kullandığınız ürünlerin içeriklerine de değinmek gerek. Mümkünse bitkisel ya da mineral içerikli ürünler tercih edin. Fiyatını çok buluyorsanız içeriği en az zararlı olanlardan yana seçiminizi yapın. Kesinlikle taklit/sahte ürünler kullanmayın!


kaynak:http://www.guzelleselim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder