31 Mayıs 2016 Salı

Kuru Ciltler Nasıl Makyaj Yapmalı?

1- Cildinizi Hazırlayın

Cildinizi makyaja hazırlamak hem yaptığınız makyajın çok daha iyi görünmesini sağlayacak hem de cildinizin kurumasını, pul pul görünmesini engelleyecektir.
Cildinizi temizleyin: Makyajdan önce temizlenerek yağdan ve kirden arındırılan cilt yaptığınız makyajın cildinizle bütünleşmesini sağlayacaktır.
Tonikleyin: Düzenli olarak toniklediğiniz cildinizin ph seviyesi dengelenecek ve gözenekleri sıkılaşacaktır.
Nemlendirin: Kuru ciltler için en önemli adımlardan biri nemlendirmedir. Yumuşak ve hafif masaj hareketleriyle uyguladığınız nemlendirici krem cildinizi makyaja hazırlarken kan dolaşımınızı da arttıracaktır.
Baz kullanın: Makyajın cildinizde kalıcı olmasını sağlayan makyaj bazlarını kullanırken kuru ciltlere uygun üretilen ürünleri tercih edin. Bu ürünler cildinizin matlıktan kurtulmasına yardımcı olacaktır. cildinizin matlıktan kurtulmasına olanak sağlayacaktır. Örneğin Loreal Lumi Magique Base kuru ciltler için önerilen makyaj bazlarından biri.


2- Fondöten Seçimi

Doğru fondöten seçimi kusursuz bir cilt görünümü için çok önemlidir. Kuru bir cilde sahipseniz ince yapılı, güneş koruyucu özelliği içeren (SPF), yağ bazlı ve likit yapıdaki fondötenleri tercih etmelisiniz. Bu tür fondötenler cildinizin nem dengesini koruyarak daha sağlıklı bir cilt görünüme kavuşmasına yardımcı olur.


3- Kapatıcı Seçimi

Göz altı morlukları ya da kızarıklıklar gibi cilt kusurlarını kapatmak için seçtiğiniz kapatıcınızın likit yapıda olmasına dikkat edin, stick ürünlerden uzak durun.


4- Allık Seçimi

Yüzünüze biraz renk ve canlılık katmak için krem allık kullanın. Krem allıklar ışıltılı ve nemli bir cilt görünümü oluşturur.


5- Ruj Seçimi


Dudaklarınız da cildiniz gibi kolaylıkla kuruyorsa mat ya da uzun süre kalıcı rujlardan uzak durmalısınız. Dudak parlatıcılar ya da nemli yapıdaki rujlar sizin için en uygun seçenekler olacaktır.
Mat rujlardan vazgeçemiyorsanız iyi bir dudak nemlendiricisi edinmeli ve düzenli olarak peeling yapmalısınız.


6- Far Seçimi

Makyajınıza uygun renkteki krem farı parmaklarınız ya da bir fırça yardımıyla uygulayarak göz kapaklarınızı renklendirin.


Kuru Ciltlere Sahip Kişilerin Yapmaması Gerekenler


Makyaj yaparken parmaklarınızı kullanmayın. Bu cildinizin ihtiyacı olan nemi hapseder. Parmaklarınız yerine Beauty Blender ya da benzeri bir makyaj süngeri kullanarak doğal bir görünüm oluşturabilirsiniz.
T bölgeniz için zorunlu olmadıkça pudra kullanmaktan kaçının.
Suya dayanıklı ürünler cildinizi kurutur, “waterproof” ürünlerden uzak durun.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder