28 Mayıs 2016 Cumartesi

Yağlı Ciltler İçin Makyaj Ve Bakım Önerileri



Yağlı cilt, onu nasıl kontrol edebileceğinizi bildiğiniz ve kontrol edebilecek ürünlere sahip olduğunuz sürece kötü değildir. Peki yağlı cildiniz varsa neler yapmanız gerekir? Birkaç öneri benden;

Kurutma Kağıtları

Makyajınızı temiz tutmak ve cildinizdeki yağı almak için kurutma kağıtlarından/blotting papers yardım alabilirsiniz. Gün içerisinde mutlaka makyaj çantanızda tutmanızda yarar var.

Yağ Kontrollü Fondöten

Eğer cildinizdeki yağ miktarı daha fazlaysa, hem cildinizdeki yağı kontrol altına alabilmek, hem de fondöten sürebilmek için tercihinizi yağ kontrollü fondötenlerden yana kullanın. Aynı şekilde yağ kontrolü sağlayan pudralar da sizin dostunuz olabilir.

Primer/Makyaj Bazı

Primer makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını sağlarken, aynı zamanda da cildinizdeki yağı kontrol edebilmeniz için bir başka etkili makyaj ürünüdür.

Hafif Formüllü Nemlendiriciler

Makyaj bazı ve fondötenden önce cildinize uygulayacağınız nemlendiriciyi hafif tutun. Aksi takdirde olduğundan daha yağlı bir cilt kaçınılmazdır. Ağır nemlendiricilerden uzak durun.

Doğal Bir Öneri

Eğer cildinizdeki yağla savaşmak için doğal bir yöntem arıyorsanız; yüzünüze nemlendirici sürmeden önce az miktarda limon suyu uygulayın ve havluyla kurulayın. Limon yağlı ciltler için önerilen bakım maskelerinin baş malzemesidir. Fakat bundan sonra nemlendirici uygulamayı unutmayın, aksi takdirde limon cildinizi kurutacaktır.

Haftada Bir Kez Peeling

Haftada bir kez cildinizi ölü derilerden arındırmak için peeling yapmanız da yağlı cildiniz için oldukça faydalı olacaktır.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder