31 Mayıs 2016 Salı

Makyajınızı Yaz Sıcağından Koruyun



Krem Ürünler Yerine Toz Olanları Tercih Edin

Krem allık ve fondötenlerin cildimize ışıltı kazandırmasını seviyoruz, fakat sıcak hava bu görüntüyü tehdit edebilir. Makyajınızın akmasını istemiyorsanız krem allık ve fondötenlerin yerine toz olanları tercih etmelisiniz. Toz fondöten ve allıklar sıcak havaya daha dayanıklıdır.

Aynı şey göz makyajı için de geçerli. Eğer gününüzü dışarıda geçirecekseniz, tercihinizi toz farlardan yana kullanın.

Su Bazlı Ürünler Kullanın

Yağ bazlı ürünlerin yerine su bazlı ürünleri kullanmaya dikkat edin. Çünkü yağ + sıcak hava kaygan bir yüz demektir. Yüzünüze fondöten sürerken parmak uçlarınız yerine sünger kullanın, böylece ellerinizde bulunan doğal yağ makyajınıza bulaşmamış olur. Dolayısıyla makyajınızın akma riskini azaltmış olursunuz.

Eski Makyaj Ürünlerinden Kurtulun

Ne zaman aldığınızı hatırlamadığınız, uzun süredir kullandığınız makyaj malzemeleri ile vedalaşın. Çünkü ömrü dolan makyaj malzemeleri birçok cilt sorununa yol açtığı gibi aynı zamanda daha çabuk akar.

Koruyun

Sıcak yaz günlerinde makyajınızı akmaya karşı korumak için şapka kullanmayı ihmal etmeyin. Böylece hem şık bir aksesuar ile görünümünüzü tamamlayabilir, hem de sıcağa karşı önleminizi almış olursunuz.

Sade Olun

Ve en basit çözüme geldi sıra; bırakın yüzünüz çıplak kalsın. Gerçekten makyaja ihtiyacınız var mı, yoksa bu bir alışkanlığa mı dönüştü? Doğal güzelliğinizi sergilemekten çekinmeyin, sadece bir lip gloss ve kirpik kıvırıcı sıcak günler için idealdir.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder