30 Mayıs 2016 Pazartesi

Hollywood Makyaj Uzmanlarından En İyi 5 Makyaj Sırrı



Jennifer Lopez, Kim Kardashian ve Blake Lively gibi yıldızların tanrı vergisi bir güzelliğe sahip oldukları kesin. Fakat sakın yanılmayın; bu ünlüler yataktan fırladıkları gibi kırmızı halıya çıkmıyorlar. Güzellik ekipleri, sahip oldukları güzelliği sergilemelerine ve daha az mükemmel olan yönlerini gizlemelerine yardımcı oluyor. En iyi makyaj uzmanlarına güzelliğinizi ortaya çıkaracak sırları sorduk.

1. Gözlerinize aşağıdan yukarı değil, içten dışa doğru makyaj yapın.
Makyaj uzmanları uzun zaman önce göz kapağına, kıvrıma ve kaş kemiği altına farklı renklerde göz farı uygulamaktan vazgeçti. Saç ve makyaj uzmanı Sharona Rahimian, daha modern bir görünüm için rengin (dikey değil) yatay olarak, yavaşça koyulaşacak şekilde uygulanması gerektiğini söylüyor. Yaz gecelerinde taze bir görünüm için: gözünüzün iç kenarına altın rengi, göz kapağına pembe far ve gözün dış tarafına doğru, köşesini biraz geçecek şekilde daha koyu renkte (yeşil, mor veya bronz) bir far sürün.

2. Allığı doğru sürün. “Mükemmel allık uygulaması, allığın doğru yerde kullanılmasına bağlıdır,” diyor makyaj uzmanı Raychel Wade. “İdeal olarak, doğrudan elmacık kemiklerinizi renklendirmek istersiniz. Bu alanı bulmanın en güvenli yolu, fırçayı göz bebeğinizin hemen altına denk getirip burun ucu hizasından dışa doğru sürmek, aşağı ve yukarı 1-2 santim yaymaktır.”

3. Kapatıcıyla cesur dudaklar yaratın. Hollywood makyaj uzmanı Brett Freedman, Katharine McPhee, Lucy Liu ve Patricia Heaton gibi yıldızlarda kırmızı, mor veya bordo renklerde ruj kullanacağı zaman, ruj ve dudak kalemini sürmeden önce dudak çizgileri üzerine açık renk kapatıcı uyguluyor. “Bu gerçekten düz çizgilere sahip dudaklar ve olgun bir görüntü yaratır.” diyor. Yemekten sonra, dudaklarınızı kâğıt peçeteyle hafifçe silin ve tekrar kapatıcı, dudak kalemi ve ruj sürün.

4. Seksi bakışlara sahip olmak için takma kirpik kullanın. Rimel, kirpiklerinizi uzun ve dolgun göstermede oldukça başarılıdır. Fakat o etkileyici kırmızı halı kirpiklerine sahip olmak için biraz daha fazlası gerekiyor. Emmy adaylığı bulunan makyaj uzmanı Kerry Herta, “Gözleri takma kirpikler kadar belirginleştiren, etkileyici ve yoğun hale getiren başka hiçbir şey yoktur,” diyor. Takma kirpikleri düzgün takmak biraz alıştırma gerektirir; kirpik bandının gözünüzün boyuna uymasına dikkat edin ve çok az yapıştırıcı kullanın. Takma kirpiklerin gerçek kirpiklerinizle kaynaşması için kirpik diplerinize incecik sıvı eyeliner çekin ve son olarak rimel sürün.

5. Parlayın ama fazla değil. Etkileyici ve göz kamaştırıcı bir görünüm için, yaldız ve sim yerine hafif bir ışıltı tercih edin. Elmacık kemiklerinizin ve burun köprüsünün üzerine, kaş kemiğinizin hemen altına altın rengi, pembe veya şampanya rengi aydınlatıcı krem ya da pudra sürün. Göz altı morluklarınız varsa, gözlerinizin orta kısmının altına da biraz aydınlatıcı sürebilirsiniz.

Vücudunuzu ihmal etmeyin. “Cildinizin açıkta kalan her yerinde az miktarda ışıltı olmalı,” diyor Freedman. Buna omuzlar, kollar, dekolte bölgeleri ve köprücük kemiği dahil. “Ayrıca, ışıltılı bir vücut losyonu ışığı dağıtarak cilt çukurları gibi kusurları gizleyecek ve vücudunuzun her bölgesini daha da mükemmel gösterecektir,” diyor. Küçük bir tüyo: Bacaklarınızın daha uzun ve ince görünmesi için bacaklarınızın ön kısmına, kaval kemiği boyunca açık renk aydınlatıcı sürün.


kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder