30 Mayıs 2016 Pazartesi

Gölgeli Göz Farı


Çoğu kadınlar akşamları şık bir yere giderken veya özel günlerde etkileyici, derin ve gizemli bakışlara sahip olmak isterler. Bu çok daha hoş ve çekici bir hava katar. Peki, bu bakış nasıl sağlanır? Tabi ki makyajla. Gölgeli göz farı ile bu etkileyici bakışlara sahip olabilir. Ama bir takım malzemelere ihtiyacımız olacaktır. İlk olarak gölgeli yani koyu tonlarda renkleri barındıran bir far paleti. İkinci olaraksa fırçalar. Fırçalar olmadan etkileyici bakış yapacağım derken gözünüzü sanki morarmış gibi gösterebilirsiniz. Fırça olarakta 4 çeşit fırça ihtiyacımızı karşılayacaktır. Göz kapağına far tabanını sürmek için fırça, göz pınarlarını aydınlatacak bir fırça, göz kenarına vurgulanacak rengi uygulayacak fırça ve en son olarak karıştırma fırçası. Bunlar en minimum gerekli fırçalardır. Çok daha fazla kullanılarak da elbette yapılabilir.

Tabanı hazırlamak

Göz tabanına genelde taban olacak renk sürülür. Göz pınarı tarafına aydınlık ve açık renkler, göz kenarına ise tabandan 2-3 ton koyu renk sürülür. Bu şekilde yapıldığında göz kapağımızın yarısı farklı yarısı farklı renkte konumundadır. Karıştırma fırçası ile güzelce bu tonlar karıştırılır ve derin bakışlar elde edilir.

Son adımlar

Gözümüze eyeliner çekerek, kirpikleri de rimelleyip kaşımızı da kaşımıza uygun bir farla doldurduktan sonra gölgeli göz makyajımız hazır durumdadır. Son olarak ilave etmeliyim ki eğer eyeliner çekmede elimiz çok alışkın değilse küçük bir hata makyajı mahvedebilir. Bu yüzden eliniz alışkın değilse küt uçlu bir eyeliner fırçası alıp, fırçanın ucunu hafiften ıslatıp siyah farı gözümüze eyeliner gibi çekebilir. Bu şekilde hata yapılsa bile, belli olmayacaktır.

kaynak:https://sosyalmeydan.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder