31 Mayıs 2016 Salı

Makyaja Yeni Başlayanlar için Öneriler

Makyaj yapmaya başlamanın zamanı geldi diye düşünüyorsanız, fakat makyaj hakkında hiçbir fikriniz yoksa sizi böyle alalım. Makyaj yapmaya genellikle dudak balmları ve glossları ile başlanır. Daha sonra rimel ve göz kalemleri de işin içerisine girer. Bu aşama on sekiz yaşına kadar gayet normaldir. On sekiz yaşından itibaren ergenlik yavaş yavaş sona ermeye ve cilt tipi dengesini bulmaya başlar. Bu yaştan önce cildinizde kullanacağınız makyaj ürünleri cilt dengesini bozabilir ve bu nedenle sivilcelere, izlere ve cilt kusurlarına neden olabilir. Bu nedenle tavsiyemiz; bu yaştan önce, cildinizi yoracak ve bozacak ürünler kullanmamanız yönündedir.

Cilt tipi; cildin nem dengesine bağlı olarak kuru, yağlı, karma olarak ana başlıklara ayrılmaktadır. Makyaj ve temizleme ürünlerini, nemlendiricileri buna bağlı olarak almanız gerekir. Genellikle ürünlerin üzerinde bu bilgilendirme yapılır. Alışveriş yaparken görevlilerden de bu konuda ürün hakkında bilgi alabilirsiniz.

1- Fondöten/BB Krem

Fondöten satın almak istiyorsanız; cilt tonunuza göre bir seçim yapmanız gerekmektedir. Cilt tonundan koyu veya açık fondöten kullanmak sık yapılan hatalardandır. Bunun nedeni fondöteni denerken bilekte, el üstünde denenmesidir. Ürünü satın alırken yüzünüzde deneyemiyorsanız boynunuzda deneyip en yakın sonucu elde edebilirsiniz.


Fondöten alırken dikkat edilmesi gereken diğer unsur ise cilt alt tonunu bilmenizdir. Arkadaşınızda çok beğendiğiniz bir ürün sizde bambaşka duruyorsa bunun nedeni cilt alt tonlarınızın farklı olmasından kaynaklıdır büyük olasılıkla. Bu olay BB kremlerde de aynı etkiyi göstermektedir. Örneğin; teninize uyguladığınız BB krem, sizin yüzünüzü sarartıyorsa muhtemelen cilt alt tonunuz soğuktur.

Gelelim fondöten uygulamaya. Fondöten uygulamak için yardımcı araçlar (fondöten fırçası ve süngeri gibi) bulunmaktadır. Bunlar yerine elle uygulama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Fondöteni/BB kremi yüzünüzün yanı sıra boyun bölgesine de uygulayarak daha başarılı bir görüntü elde edebilirsiniz. Böylece boyun bölgesi ile yüz arasında ton farkı olmayacak ve makyajınız daha doğal görünecektir.

Fondöten önerilerimiz şu şekilde:

– Rimmel London Wake Me Up Fondöten

– Revlon Colorstay Fondöten

– MAC Face and Body Fondöten

BB krem önerimiz ise şu şekilde:

– Pure Beauty Bulgarian Rose BB Krem

– Missha Perfect BB Krem

2-Maskara (Rimel)

Maskaralar işlevleri açısından farklılık göstermektedir. Kirpikleri uzatmak, kıvırmak, hacim vermek, ekstra siyahlık katmak gibi. Maskara kullanmadan önce, sizde işe kirpiklerinizi tanımakla başlayın. Örneğin, kıvrık ama seyrek kirpikleriniz varsa hacim vermeyi vaat eden maskaralara yönelmelisiniz. Maskarınızı uygularken ise kirpik diplerinden uygulamaya başlayın ve zikzak hareketlerle kirpiklerinizi, uçlara kadar tarıyormuş gibi sürün. 

Maskara önerimiz:

– Maybelline The Rocket Volume Express Maskara

– Benefit They’re Real Maskara

3- Ruj

Doğal makyaj birkaç sezondur trend. Bu nedenle öne çıkan şeftali ve pembe tonlarında olan nude rujları tercih edebilirsiniz. Nude rujlar yüzünüze canlılık ve makyajınıza sadelik katacaktır. Sonbahar ve kış mevsiminde bordolar, kırmızılar tercih edilirken, ilkbahar ve yaz mevsimlerinden daha çok turuncular, şeftaliler, pembeler revaçta. Fakat en önemlisi makyajın asıl kurallarından olan cilt tonunuza uygun ürünü kullanmanız.


Beyaz tenliyseniz; şeftali, turuncu, pembe, kırmızı, bordo rujları

Sarışınsanız; şeftali, pembe, kırmızı, bordo rujları

Esmer tenliyseniz; şeftali, kahverengi rujları tercih edebilirsiniz.

Ruj markası önerimiz:

– Rimmel London Kate Moss

– Golden Rose Velvet Matte

– MAC Cosmetics

– YSL (Yves Saint Laurent)

– Lancome

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder