29 Mayıs 2016 Pazar

Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler

Hepimizin güzel hayalleri ve gitmek istediği yerler vardır. Sizlere Türkiye’de gezip keyif alabileceğiniz ve ölmeden önce görmeniz gereken 6 yerden bahsedeceğim. Eminim anlattıktan sonra hepinizin aklında biri yer edecek ve oralara gitmek için çabalayacaksınız.

Fethiye Ölüdeniz


Muğla’da yer alan Fethiye ilçesi görmeniz gereken ilk güzel yerlerden diyebiliriz. Fethiye’de ölü deniz ilk gideceğiniz yer olmalı. Türkiye’de oy sonucu ile en güzel kumsal olarak seçilen Ölüdeniz tatil için en iyi tercihlerinizden olabilir. Tatil yerleri arayanlar için ilk tercih olabilir.

Konya Mevlana Müzesi


Konya’daki Mevlana müzesi’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir. Mevlana’nın şehre verdiği iklimi hissetme şansını kaçırmamalısınız. Görkemli müzesinde saatler gezmenize yetmeyecektir bile.

Nevşehir Kapadokya


Nevşehir’e gidip de Kapadokya peri bacalarını ziyaret etmemek olmaz. Resimlerde bile iç geçirdiğimiz peri bacaları gerçekte çok fazla ilginizi çekeceğine eminim. Eğer aklınız seyahat varsa çok yakında Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz.

Denizli Antik Havuz


İsmini çok fazla duymamış olabilirsiniz. Ama fotoğraflarına ile baktığınızda sizi o bembeyaz hali ile büyüleyecektir. Buraya gelen turistler 36 derecelik suya sırf güzellikleri için girmektedir. Hem de ülkemizin bu doğal güzelliği dünya mimari listesine eklenmiştir.

Ordu Boztepe


Tüm güzelliklerin ayaklar altına serildiği şehrimiz Ordu Türkiye’de görmeniz gereken yerlerden biridir. Bu kadar güzellikler elimizin altındayken kaçırmamalıyız. Teleferiğe binmeyi de unutmayın.

Kumluca Olimpos


Olimpos kumluca nerededir derseniz, Antalya iline 85,7 km uzaklıktadır. Cennetten bir köşenin tasviridir. Tatilde sakinlik ve huzur için görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

kaynak:http://nurfeza.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder