30 Mayıs 2016 Pazartesi

Makyaj Bazı Kullanmak İçin 7 Neden



Makyaj bazı, birçoğumuz tarafından hala yeni keşfedilen ve neden kullanılması gerektiğinin tam olarak bilinmediği bir makyaj ürünü. Eğer siz de makyaj bazı ne işe yarar, makyaj yaparken bize sağladığı avantajlar nelerdir merak edenlerdenseniz, o halde bu yazı size biraz yardımcı olacaktır;
  • Makyaj bazı kullanmanın en önemli amacı makyajın daha uzun süre kalabilmesini sağlamaktır. Bazlar, terlemeyi azaltarak ve cildin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak makyajın bozulmasını engeller.
  • Makyaj bazı kullanarak elde edebileceğiniz avantajlardan biri gözeneklerinizin daha küçük görünmesini sağlamaktır. Eğer cildiniz büyük gözeneklere sahipse makyaj bazı gözeneklerin üzerini kapatarak cildinizin daha iyi görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ne kadar küçük gözeneklere sahip olursanız olun, likit fondöten gözeneklerinizin daha belirgin gösterir, makyaj bazı kullanırsanız bu sorunu da ortadan kaldırmış olursunuz.
  • Makyajınızı yapmaya başlamadan önce makyaj bazı uygularsanız, cildinizin yumuşak,pürüzsüz ve kadifemsi görünmesini sağlayabilirsiniz. Makyaj bazı ince çizgileri ve cildinizdeki pürüzleri kapatır, size makyaj yapmak için daha uygun bir zemin hazırlar.
  • Cildiniz pürüzsüz ve yumuşak bir görünüm kazanırken, aynı zamanda bu yumuşak zemine makyaj yapmak da daha kolay bir hale gelecektir. Makyaj bazının üzerine uygulanacak ürünler cilde rahatça dağılır ve homojen bir görünüm elde etmenizi sağlar.
  • Makyaj bazı kullanmanızı gerektiren nedenlerden bir diğeri de cildinizin daha genç görünmesini sağlamasıdır. Anti-aging etkili makyaj bazlarının içerisinde yaşlanmayı geciktirici maddeler olduğunu düşünebilirsiniz fakat bir çoğu için bu geçerli değil. Anti-aging etkili makyaj bazı demek, cildinizdeki ince çizgileri doldurarak daha genç bir görünüm kazandıran makyaj bazı demektir.
  • Makyaj bazı kullanarak cildinizin tonunu eşitleyebilir, kızarıklıkların görünümünü azaltabilirsiniz. Bazlar, fondötenin örtücülüğüne yardım ederek kızarıklıkların yanı sıra akne, siyah nokta, leke gibi cilt kusurlarının da daha iyi gizlenmesini sağlar.
  • Makyaj bazı kullanmanın avantajları arasında son olarak her cilt tipine ve her ten rengine uygun olduğunu da sayabiliriz. Kuru bir cilde sahipseniz cildinize nem sağlar, tam tersine yağlı bir cilde sahipseniz de cildinizdeki parlamaları önler.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder