30 Mayıs 2016 Pazartesi

Okul Makyajı Nasıl Yapılır?

Eğer lise öğrencisiyseniz özellikle ten makyajından mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Yalnızca cildinizi temizlemek ve nemlendirmek kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biri olacaktır. 

Aydınlık Görünüm


Sabah erken saatlerdeki derslere hazırlanmak için ayna karşısına geçtiğinizde yorgun ve uykusuz görünen bir suratla karşılaşmanız çok normal. Birkaç dakika içinde canlı ve sağlıklı bir görüntü yaratmak ise sizin elinizde. BB krem ile cildinizdeki kusurları kapatın, yüzünüzün yüksek bölgelerine aydınlatıcı uygulayın ve göz içinize nude ya da beyaz renkli bir kalem çekin. İşte bu kadar!

Doğal Tonlarda Allıklar


Okul makyajınızda en önemli, aynı zamanda en çok dikkat etmeniz gereken adımlardan biri allık uygulamasıdır. Doğal tonlarda bir allıkla hafifçe renklendirilmiş yanaklar canlı ve bakımlı bir görüntü oluşturur. Abartılı bir görüntü oluşturmak istemiyorsak çok koyu ya da çok canlı renklerde bir allık tercih etmekten ve yoğun allık uygulamalarından kaçınmalıyız.

Doğal Tonlarda Göz Makyajı


Günlük ve doğal bir makyaj için tercih edilecek far renklerinin başında açık renkler ve toprak tonlarındaki farlar gelir. Farların yanı sıra yalnızca ince bir eyeliner bile bakışlarınızı vurgulamaya ve hoş bir görüntü oluşturmaya yetecektir.

Açık Renk Rujlar


Hem kolayca uygulanabildiğinden hem de daha doğal bir görüntü oluşturduğundan okula giderken açık renkli rujları tercih edebilirsiniz. Fakat üniversite öğrenciyseniz ve hazırlanmak için yeterli vaktiniz varsa bordo ve mürdüm gibi sonbahar ve kış aylarına çok yakışan koyu renk rujları da deneyebilirsiniz.

Dolgun Kirpikler


Makyaj yapmayı sevmiyor ya da zaman bulamıyor olabilirsiniz. Cilt sorununuz da yoksa hiçbir ten ürünü kullanmamak cilt sağlığınız için harika bir tercih olacaktır. Böyle zamanlarda kirpik kıvırıcı ve maskara kullanabilirsiniz. Uzun ve kıvrık kirpikler yüzünüzü yorgun görüntüden kurtarır, çarpıcı ve etkileyici bakışlar yaratır.

Kalın ve Şekilli Kaşlar


Kaş şekliniz tüm ifadenizi değiştirme gücüne sahiptir. 2016 yılının da trendleri arasında yer alan kalın kaşlar hem yaşınıza daha uygun bir tercih olacak hem de yüz ifadenizi yumuşatarak masum bir görünüm oluşturacaktır.

Adım adım okul makyajı:

okul-makyajı

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder