30 Mayıs 2016 Pazartesi

Evde Lahmacun Yapımı

İsminin anlamı etli hamur olarak geçen lahmacun Şanlıurfa’nın yöresel yemeğidir. Bizde bu lezzeti evlerimize taşımak için basit bir şekilde tavada lahmacun yapabiliriz. 

Lahmacun Malzemeleri

1 paket maya
4 bardak un
Toz şeker
Tuz
Lahmacun Harcı Malzemeleri
300 gr kıyma
1 soğan
Yarım çay bardağı yağ
Domates
Maydanoz
Baharatlar (karabiber, pul biber, kimyon)
1 adet Yeşilbiber


Öncelikle hamuru hazırlamak için ılık suyu unu bir paket mayayı bir kapta iyice yoğurmalıyız. Sonra üstünü bir bez yardımı ile örterek kabarmasını bekleyelim.

Evde Lahmacun İçi Nasıl Yapılır?

Diğer bir taraftan geniş bir kaba kıymaları üstüne karabiber, pul biber, kimyonu ekleyelim. Daha sonradan soğanları ince ince keselim. Domatesi de aynı şekilde ince kabuklarını soyarak minik minik keselim. Maydanozları da ince ince doğradıktan sonra kabın içinde kıyma ile iyice yoğurmalıyız.

Yarım saat sonra hamura baktığımızda kabarmış olacak. Hamurumuz 5 kişilik olduğundan beş ayrı parçaya ayırarak ellerinizle yada oklava yardımı ile dairesel şeklinde açın. Açtığınız hamurların üstüne tek tek yoğurdunuz kıymalardan alarak yayık bir şekilde sürün.


Son olarak evde fırınınız varsa bu şekilde tepside fırına da sürebilirsiniz. Yada tavada yavaşça kendinizde pişirebilirsiniz. Fazla kıtır sevmeyenler için tavada yapılan daha lezzetli olacaktır.

Piştikten sonra aynı restoranlardaki gibi yanına salata limon ve maydanoz ile sunum yapabilirsiniz. Beş adet lahmacun malzemeleri bu kadar daha fazlası için malzemeleri arttırabilirsiniz.
Bir Lahmacunda Kaç Kalori Var?


Bir lahmacun genelde biz bayanlar için yeterlidir. Lahmacunun kalorisini merak edenler için bir lahmacun tam 222 kaloridir.

kaynak:http://nurfeza.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder