31 Mayıs 2016 Salı

Kaş Doldurma

Kaşlar yüz hatlarınıza şekil vermede önemli kısımlardır. Yüzü olduğundan daha belirgin hale getirmek için bir kaç kaş makyaj hilesi yeterli. Peki sizin kaşlarınız sık mı seyrek mi? Seyrek ya da biçimsiz kaşlarınız varsa size nasıl daha dolgun kaşlar yapabileceğinizi anlatacağız.

1- Kaş Şeklini Düzeltme

Kaşlarınızı doldurmadan önce kaşlarınıza şekil vermeniz gerekmektedir. Kuaförlere ihtiyaç duymadan sizde evde bir kaç ürün ile kaşlarınızı düzeltebilirsiniz.

Kaş fırçanız ile kaşlarınızı tarayın.
Cımbızla alt kaş diplerinizi temizleyin.
Üst kaş diplerinizi isteğe bağlı olarak jiletle alın. Jilet yerine ipi de tercih edebilirsiniz. Jiletle alımlarda uzun vadede kaş şekli bozulmakta ve daha biçimsiz kaşlar oluşmaktadır.
Kaş fırçanızla kaşlarınızı yukarıya doğru tarayarak uzun kaşlarınızı, kaş şeklinize bağlı kalarak makasla kesin.
Bu adımda kaşınızı doldurabilirsiniz. Şimdi gelin kaşınızı nasıl doldurabileceğinizi inceleyelim.


2- Kaş Doldurma Nasıl Yapılır?

Kaşlarınızı doldururken kaş kalemi ya da kaş kiti kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus aldığınız ürünün doğal kaşınıza en yakın renkte olması. Aksi halde yüzünüzde yapaylık olacaktır.
Kaş doldururken öncelikle kaşlarınızı fırçayla tarayın. Böylece hangi kısımların doldurulması gerektiği belirginleşecektir.
Kaş kaleminizle, alt kaş dibinizden başlayarak kaş şekliniz çerçevesinde bir çizgi çizin.
Aynı işlemi üst kaşınız içinde tekrarlayın.
Daha sonra ortada kalan kısmı kaş kaleminizle boyayın. Fakat boyarken aşırıya kaçmayın. Kaşlarınızın doğal durması için hafif bir boyama yeterli olacaktır.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder