30 Mayıs 2016 Pazartesi

Küçük Banyoları Büyütecek Öneriler


Küçük Banyoları Büyütecek Öneriler

Evinizi çok seviyorsunuz, ancak banyonuz biraz küçük mü? Duş alırken ya da işlerinizi fırçalarken klostrofobik hislerle mi doluyorsunuz?

Evinizin planında değişiklik yaparak banyonuzu genişletecek bütçeniz ya da enerjiniz yoksa; daha geniz br banyoya sahip olduğunuzu hissettirecek pratik önerilerimize bir göz atın:


Gereksiz eşyalarınızdan kurtulun.

Banyonuzda daha fazla alana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, işe en pratik adımla başlayın: banyonuzda gereksiz ne varsa çıkarın. Eğer dolap ve çekmeceleriniz varsa, ekstra havlular, tıraş ve saç kurutma makineleri gibi küçük ama yer kaplayan tüm eşyalarınızı içlerine yerleştirin.

Ferahlık hissini arttırmak için duvarlarınızı ve zemininizi boşaltmanızda da fayda var.

Temizlenin.

Desenli duş perdenizi çok seviyor olabilirsiniz; ancak bazı desenlerin ve renklerin küçük alanlarda sıkşıklık hissini arttırdığı bilinen bir gerçek. Banyonuzu dekore ederken, daha düz, desensiz ve pürüzsüz materyaller tercih edin.


Aynalardan faydalanın.

Küçük alanları büyütmek için en çok kullanılan yöntemlerden biri aynalardan faydalanmak. Banyo aynanızı mümkünse var olandan daha geniş bir aynayla değiştirin.

Aydınlatın.

Eğer banyonuz karanlıksa, olduğundan daha küçükmüş hissi yaratabilir. Hem sahip olduğunuz alanı büyütmek, hem de daha sevimli bir şekilde dekore etmek için banyonuzu ışıklandırın.

Tek bir renk kullanın.

Dekorasyonda farklı renkler kullanmak, eşyalarınızın olduğundan daha fazla görünmesine neden olabilir. Duvarlarınızın, zemininizin ve eşyalarınızın aynı renkte olması ise, daha fazla hareket alanına sahip olduğunuz hissinizi arttıracaktır.


kaynak:http://www.oxxo.com.tr/blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder