30 Mayıs 2016 Pazartesi

Afrika Turu Sırasında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Afrika kıtasına seyahat etmeyi düşünüyorsanız en önemli konulardan bir tanesi güvenlik konusudur. Gidilecek olan ülkelerin listesini önceden çıkartmalı ve bu ülkelerin güvenlik durumlarını belirlemeniz gerekir. Bu duruma göre de rota belirlemeniz gerekmektedir. Bir sonraki gideceğiniz kıtanın güvenlik durumunu o bölgenin yetkililerinden ve halkından öğrenmeniz mümkündür. Afrika seyahati sırasında gideceğiniz her bölge için rehber bulamayabilirsiniz. Bunun içinde halk ile konuşarak güvenlik açısından bilgi alabilirsiniz. Dikkat edilecek olan 2 nokta bulunur. Bunlardan ilki vahşi yaşamdır. Yani gideceğiniz bölgede vahşi hayvanların olup olmadığıdır. Diğeri ise kabileler arasında çatışma olup olmadığıdır. Bu tarz sıkıntılar bulunmuyor ise rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Bulaşıcı hastalıklar ve salgın da Afrika turu esnasında güvenlik açısından dikkat edilmesi gerekli olan bir konudur. Yolculuğa çıkmadan önce gideceğiniz bölgelere göre hangi aşıları yaptırmanız gerektiğini öğrenmeli ve aşılarınızı yaptırarak seyahat etmelisiniz. Aşılar ile alakalı en sağlıklı ve en güncel bilgiyi Türkiye hudut ve sahiller kurumundan öğrenme imkânınız bulunur. Ayriyeten seyahate çıkmadan önce aşılarınızı burada yaptırma imkânınız bulunur. Yine seyahat boyunca belli başlı ilaçların kullanılması gerekir. Özellikle de sıtma ilacının muhakkak yanınızda bulunması gerekir. Bu ilaçları Afrika turu sırasında bulamayabilirsiniz.


Afrika İklimi ve Hava Durumu

Ağustos ve Temmuz aylarında Afrika’nın ortası ve kuzeyinde yaz, güneyinde ise kıştır. Yüzölçümü ülkemizin yaklaşık olarak 1,5 katı olan Afrika büyük bir ülkedir. Güney kısımda Akdeniz iklimi, iç bölgeleri ılıman, kuzey doğu kısımında ise tropikal iklim hâkimdir. Kış aylarında hava sıcaklıkları geceleri -2 ila 7 dereceye kadar düşer. Gündüz ise 16 ila 25 derece arasında değişkenlik gösterir. Afrika seyahati süresince kişiler gece ve gündüz arasındaki hava sıcaklık farkını fazlasıyla yaşar.


Afrika Turu Üzerine Muhteşem Bir Hikaye

Dünyanın hiçbir yerinde aslanların kükremesi ile uyuyamaz ve bir gölden yüzlerce flamingonun havalanmasını izleyemezsiniz. Afrika’nın manzarası geziye giden herkesin aklını başından alır. Bu muhteşem kıtanın ruhu göller, dağlar veya çöller değil tamamen insanlardır. Kahkalar atan, şarkılar söyleyen, dans eden, terleyen, itişip kakışan, ısrarcı ve girişken Afrika insanları birçok kişiye seyahat virüsü bulaştır. Bu virüs sayesinde insanlar tekrar gelmek ister. Afrika’da yaşayan halkın canlılığı, sıcakkanlılığı ve dürüstlüğü gezicilerin hepsini etkiler. Afrika kıtası seyahat ve gezme için hiç de kolay bir kıta değildir. Bazı zamanlarda zorluk çıkartabilir ve moral bozabilir. Ulaşım zorlukları ve güçlükler felakete uğradığınızı hissettirebilir. Ama televizyonda gördüklerinize de inanmamanız gerekir. Afrika kıtası tamamen açlık, hastalık, iç savaş ile dolu olan cehennem bir bölge kesinlikle değildir. Merak uyandırıcı, etkileyici, şaşırtıcı ve fantastik bir kıtadır. Giden turistlerin tekrar gitmek için heveslendiği bir bölgedir. Gezi için giden birçok kişide bu bölgeyi tekrar ziyaret eder.


kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder