29 Mayıs 2016 Pazar

Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?


Normal günlerde bile makyajımızın bozulmasını istemezken özel günlerde hiç istemeyiz! Özel bir akşam yemeğinde, doğum günü partisinde, bir iş toplantısında ya da düğünde. Kim akmış bir rimele, silimiş bir fondötedene tahammül edebilir ki. İşte özellikle böyle günler için makyaj bazları büyük kurtarıcı. Peki makyaj bazı ne işe yarar? Makyaj bazı hem makyajının ömrünü uzatır, hem cildine kadifemsi bir doku sağlar hem de gözeneklerini kapatarak pürüzsüz bir cilde sahip olmana yarar.

Makyaj bazları kendi içlerinde çeşitli kategorilere ayrılır. Fondöten bazı, far bazı, dudak bazı, kirpik bazı gibi. En çok tercih edilen fondöten bazıdır. Cilt tipinin sorunlarına göre çeşitli fondöten bazları çıkarılmıştır. Örneğin Make Up For Ever bu konuda çok cömert. Cildin parlamasına karşı, cildin kurumasına karşı gibi çeşit çeşit fondöten bazları var. Ayrıca ışıltılı ya da mat bitiş sağlaması tamamen senin tercihine bağlı. Genelde yağlı ciltler mat bitişli olanları, yorgun ciltler ise ışıltılı fondöten bazlarını tercih ederler. Fondöten bazı cildi yumuşacık yaptığı için nemlendirici gibi düşünebilir. Fakat bu yanlış bir düşünce! Sonuçta içinde silikon maddesi olan bir ürün senin cildine çaktırmadan zarar verir. Yarattığı o kadifemsi hisse aldanma. Her akşam makyajını temizlemen gerektiğini biliyorsun. Bazı akşamlar kaçamak yaptığını biliyorum. Fakat makyaj bazı kullandığın gün cildini mutlaka ama mutlaka temizle. Piyasada pek çok fondöten bazı bulunmakta. Bunlardan en meşhur olanlarından biri şüphesiz ki Benefit Porefessional Bazı. Bir bazın tüm vaatlerini yerine getirebilen aynı zamanda oldukça pahalı olan bir ürün. Bu yüzden herkesin bütçesine uygun olmayabilir. Cilt ürünlerinde kaliteli alışveriş yapmaya özen göstermelisin. Eğer gücün yetmiyorsa hiç makyaj bazı kullanma daha iyi. Ucuz silikon içerikli ürünler cildine geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. En sevilen makyaj bazları arasında The Balm Time Balm ve Maybelline Baby Skin bazları da yer alıyor. Fondöten bazlarını fondöten sürer gibi sürmemelisin. Yani dairesel hareketlerle nemlendiriciyi yediriyormuşçasına uygulama şekli fondöten bazının etkisini düşürecektir. Bu şekilde uygulama sana sadece nem sağlar, gözeneklerin kapanmaz. Fondöten bazını sadece cildinde gözenekli olan ve gün içinde parlayan bölgelerine parmaklarınla pres yaparak sürmelisin. Yani ürünü az bir miktar parmağına al ve bastırarak gözeneklerin içini doldur. Fondötenini uyguladıktan sonra kapanmayan gözeneklerin varsa aynı işlemi tekrar yap ve sonra fırçanda ya da süngerinde kalan fondötenle üzerini kapat. Bu şekilde harika bir cilt elde edersin.

En çok tercih edilen ikinci makyaj bazları ise far bazlarıdır. Piyasada çok çeşitleri olmasına karşın başarılı olanların sayısı az. En meşhur olanlardan biri The Balm Put A Lid On It Far Bazı’dır. Far bazlarını göz kremi sürer gibi göz kapaklarına uyguladıktan hemen sonra farlarını sürmeye başlamak yerine 5 dakika kadar beklemende fayda var. Bu şekilde far bazının cildine oturmasını ve far tutmaya hazır olmasını sağlarsın. Bu yüzden makyajına far bazını sürerek başlayabilirsin. O süre zarfında cilt makyajını yapabilirsin.

Rimel bazları ise sonradan ortaya çıkan ve bazı makyaj severlerin makyaj çantalarına girmeyi başarmış ürünlerdir. Kirpik bazı ya da maskara bazı olarak da bilinir. Rimelin etkisini artırmak yani kirpikleri uzatıp dolgunlaştırmak için üretilirler. Çoğunlukla mat ve beyaz bir yapıda üretilirler. Rimelini uygulamadan önce kirpiklerine rimel bazını uygulamalısın ve biraz kurumasını beklemelisin. Tamamen kurumasını beklersen kirpiklerin kaskatı kesilir ve rimeli sürmen zorlaşır. Sürsen bile topak topak olmuş, tortulaşmış ve çok kalınlaşmış kirpiklerinden rimelin döküldüğünü görürsün. Çok ıslakken rimeli sürmeye kalkışırsan da rimelin siyah yapısıyla rimel bazın beyaz yapısı birbirine karışır ve amaç yerine ulaşmaz.

Dudak bazları yani ruj bazları ise yeni yeni trend haline gelmiştir. Sen de tahmin edersin ki dudağına sürdüğün rujun kalıcılığını artırmaya, dudağındaki çizgilerin arasına dolarak pürüzsüz bir görünüm sağlamaya yararlar. Genelde ten renginde üretildikleri için dudak rengini de nötrlemeyi amaçlarlar. Bu sayede rujunun gerçek rengini dudaklarına yansıtırsın. Bildiğin gibi rujların çoğu göründüğü gibi ya da kolunda swach’ladığın gibi durmaz. Bunun sebebi dudak renginin rujun rengiyle karışmasıdır. İşte dudak bazlarının en güzel özelliği bu sorunu ortadan kaldırmaktır. Dudak bazını kullanmadan önce dudaklarına peeling yapmalısın. Sonuçta en pahalı ruju sürsen bile kabuk kabuk olan dudaklarda etkili olmaz. Dudak bazını 2 kat olacak şekilde dudağına rujdan önce sürebilirsin. İlk kat 10 saniye içinde kurusa da 2. kat ile birlikte dudak bazının dudağına tamamen yerleşmesi için 2 dakika beklemelisin. Dudak bazlarının likit rujlar üzerine performansı düşüktür. Fakat kaliteli bir dudak bazı stick ve mat olan rujlarda harikalar yaratır! Uygun fiyatlı ve güzel performans sağlayan dudak bazı olarak Flormar Lip Primer örnek verilebilir.

kaynak:http://www.guzelleselim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder