30 Mayıs 2016 Pazartesi

Günlük Makyajda Kullanılan Fırçalar

Fondöten Fırçası veya Süngeri

Fondöten fırçalarının birden çok çeşidi vardır. Açılı uçlu ya da düz uçlunun yanı sıra geniş veya ince fondöten fırçaları bulunmaktadır. Aşağıdaki resimde gördüğünüz bir ve altı numaralı fırçalara kedi dili fondöten fırçası denilmektedir. Bu fırçalar bir kaç sene önce oldukça popülerken şimdi yerini daha düz uçlu ve kalın fırçalara bıraktı. Kedi dili fondöten fırçalarının avantajı; yüzünüzdeki kıvrımlı alanlara rahatlıkla ulaşabiliyor olması. Dezavantajı ise hem yüzünüzde fırça izleri bırakması hem de ince yapısı nedeniyle diğer fırçalara oranla daha çok vakit harcatmasıdır. Günlük makyajda pratik olmaları nedeniyle makyaj süngeri veya kesik uçlu, geniş fondöten fırçası (stippling brush) kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Peki fondöten fırçaları nasıl kullanılmalı?

Eğer likit fondöten kullanıyorsanız; fırçanıza, elinizin üzerine bir veya iki pompa sıktığınız fondöteni alarak yüzünüze uygulayın. Fırçayı yüzünüzde hafif darbeler ile, sanki yüzünüze büyük noktalar koyuyormuş gibi gezdirin. Böylece yüzünüze uyguladığınız fondöten dağılmamış, eşit yayılmış ve yüzünüzde fırça izleri de oluşmamış olacak. Makyaj süngeri kullanacaksanız aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Fakat uygulama yapmadan önce makyaj süngerinizi bir kaba koyduğunuz suyla ıslatıp suyunu sıkmanız gerekecek. Nemlenmiş sünger, fondöteni emmeyerek uygulama yaparken kolaylık sağlamış olacak.

Kapatıcı Fırçası

Göz altı kapatıcısını göz altları çok koyu ve mor olanlar günlük makyajda kullanmalıdırlar. Aksi halde göz altı kapatıcısını günlük makyajınızda kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Kapatıcı fırçaları şekil itibari ile kedi dili fondöten fırçalarına benzemektedir. Bu fırçanın kılları daha azdır. Göz altlarına bu fırçalarla uygulama yapmak için, göz altınıza sürdüğünüz kapatıcıyı tampon hareketlerle kaş uçlarına doğru hareket ettirmelisiniz. Fırçayı kullanırken çok baskı uygulamamaya, kapatıcıyı yaymadan ve bozmadan uygulamaya özen göstermelisiniz.


Pudra Fırçası

Pudrayı; yüzünüzde kullandığınız likit/krem ürünleri sabitlemek için kullanabilirsiniz. Veya yüzünüzde kapatılması gereken kısımlar yoksa renk eşitliği sağlamak ve yüzü pürüzsüzleştirmek için makyaj bazının üzerine pudra sürebilirsiniz. Pudralar tüm yüze uygulandığı için genellikle yüz fırçaları gibi büyük boyutlardadır. Alırken dikkat etmeniz gereken husus fırçanın kıllarının yumuşak olması. Böylece makyaj yaparken fırça yüzünüzü tahriş etmeyecektir.


Allık Fırçası

Allık; elmacık kemiklerinden şakaklara doğru uygulanmaktadır. Allık fırçaları bu yüzden çoğunlukla açılıüretilmektedir. Açılı allık fırçaları yanaklardan başlayarak yukarıya doğru uygulandığı için kolaylık sağlamaktadır. Yüz şekline göre farklı allık uygulamaları yapıldığı için sizde buna göre fırça seçiminizi yapmalısınız. Eğer sadece elmacık kemiklerinizin üzerine allık uyguluyorsanız açılı fırça yerine daha oval fırçaları tercih edebilirsiniz.


Kaş Fırçası

Kaşlar yüz ifademizi belirleyen unsurlardan biridir. Kaş fırçası ile kaşlarınızı doldurmadan önce yukarıya doğru kaş fırçasıyla tarayarak doldurulması gereken alanları görebilirsiniz. Eğer kaşlarınızı doldurmuyorsanız taradığınız kaşlara kaş bazı uygulayarak sabit kalmalarını sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki görselde gördüğünüz fırçanın sol ucu tarama yapmak için sağ ucu ise kaşlarınızı kaş farı ile doldurmanız için üretilmiştir.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder