30 Mayıs 2016 Pazartesi

Plaj Makyajı Nasıl Yapılmalı?

Yaz aylarının en ferahlatıcı yönteminden biri de deniz veya havuza girmek. Rahatlamak amaçlı olsa da deniz veya havuza girerken güzelliğimizden taviz vermemeliyiz. Kimimiz nasıl olsa makyajımız akacak diye makyaj yapmadan plajlara gidiyoruz ama unutmayalım ki bunu engelleyebiliriz. Yani hem güzel görünüp hem de suyun tadını çıkarabiliriz.


Plaj Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikli olarak ağır bir makyajdan kaçınmalıyız. Çünkü plaj ortamında kullanılan ağır makyaj hem doğal görünümden uzaktır hem de tuzlu yada klorlu suyla teması sonucu cildimizde alerji oluşabilir.

Eğer cilt lekeleriniz yoğunsa veya çeşitli sivilce izleriniz varsa renklendirilmiş güneş kremleri kullanabilirsiniz. Renklendirilmiş güneş kremleri hem sizi güneşin zararlı etkilerinden korur hem de cilt kusurlarınızı kapatır. Aynı zamanda cildinizde fondöten etkisi de yaratır.

Maskara ve farınız mutlaka suya dayanıklı olmalı. Far renginiz ise açık renk olmalı ve farınızı yoğun şekilde sürmemelisiniz. Eğer çok sık suya girip çıkıyorsanız gün ortasında makyajınıza ufak dokunuşlar yaparak yenileyebilirsiniz. Gözlerinizin güzel görünümünü bu sayede devam ettirebilirsiniz.

Plaj ortamında koyu renk rujlardan kaçınmalısınız. Ruj etkisi yaratan nemlendirici dudak kremlerini kullanmanızı tavsiye ederiz. Dudak nemlendiricinizi sudan çıktıktan sonra hemen uygulayabilir ve hem doğal hem de güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ayrıca suya dayanıklı rujları da tercih edebilirsiniz ama unutmayın koyu renk asla kullanmayın.

Eğer allığı çok seven biriyseniz kötü bir haberimiz var çünkü allık suya karşı dayanıklı olmayan bir makyaj malzemesidir. Bu nedenle riske girmek yerine allık kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Makyaj kadar saçınız, mayonuz, duruşunuz da plajda hoş bir görünüme sahip olmanızı etkilemektedir. Tüm bu unsurları bir bütün halinde düşünüp hepsine özen göstermelisiniz.

kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder