30 Mayıs 2016 Pazartesi

Cilt Bakımında Yapılan 7 Yanlış Hareket

Cilt bakımı biz kadınlar için vazgeçilmez ve ödün verilmez bir şeydir. Hepimiz az ya da çok cildimizin parlak, sağlıklı, pembe, fresh ve bakımlı görünmesi için çeşitli yöntemler kullanırız. Cilt bakım ürünleri, cilt maskeleri, evde yaptığımız bakım kürleri, yağlar, bitkisel formüller hepsi harika bir cilde sahip olmak için… Mükemmel bir cilde sahip olmak da öyle kolay değil zaten. Fakat cilt bakımı yaparken farkında olmadan öyle çok hata yapıyoruz ki! Cildimizi temizlemek isterken yeterince temizleyemiyoruz mesela… Bazen cildimizdeki kirleri daha çok içeri itiyoruz ya da gözenekleri kapatıyoruz. Farkında olmadan cildimize ve yüzümüzün üst derisine zarar veriyor ya da yeterince nemlendirmediğimiz için cildimizi kuru bırakıyoruz. 


  1. Bakım yaparken en sık tekrarladığımız yanlış ellerimizi yıkamıyoruz. Halbuki cildimizi doğru bir biçimde temizlemek için öncelikle ellerimizi doğru bir biçimde temizlemeliyiz.
  2. Makyajımızı temizlemeden cilt bakımı yapmak doğru bir hareket değil… Çünkü zaten makyaj malzemeleri cildin gözeneklerini kapatıyor ve cildi yağlandırıp deforme ediyor. Bu sebeple önce makyajımızı temizlememiz gerekir.
  3. Çoğu zaman cilt temizleyici ürünlerimizi yanlış seçiyoruz. Cilt tipimize uygun olarak seçilmeyen temizleyici ürünler cildimizin daha kuru ya da daha yağlı olmasına neden olur.
  4. Cildimizden ölü derileri temizlemek cilt bakımının temel amacıdır. Fakat bazen cilt temizliğinin dozunu kaçırıyor ve yüzümüze fazla sert davranıyoruz. Yüzümüzü silerken ve temizlerken tahriş etmemeliyiz.
  5. Temizlerken kullandığımız su çok sıcak olursa cildimizi tahriş eder ve yaralar. Suyun ılık olmasına özen gösterin.
  6. Yüzünüzü havluyla ovmayın. Temizleme bittikten sonra cildimiz arındığı için normalden daha hassas olur ve siz cildinizi sert bir havluyla ovarsanız tahriş olmasını sağlarsınız. Bu yüzden yalnızca küçük dokunuşlarla pat pat yaparak yüzünüzdeki suyu alın ve mümkünse kağıt havlu kullanın.
  7. Cilt bakımınız bittikten sonra yüzünüz kuru kalıyor ve nemlendirici sürmüyorsunuz. Mutlaka temizlenen cilde nemlendirici uygulayın.

kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder