31 Mayıs 2016 Salı

Makyaj Nasıl Temizlenmeli?

Sağlıklı ciltler için cildin hava almasını sağlamak gerekir. Gün boyunca sürekli olarak yenilediğiniz makyajınız bu durumu güçleştirir. Makyaj temizliği, sağlıklı ve canlı bir cilt için önem taşır.

Peki makyaj temizliğinizi nasıl yapmalısınız?

1- Makyaj Temizleme Mendilleri

Makyajınızı temizlemeye, ilk olarak makyaj temizleme mendilleri ile başlayabilirsiniz. Gözünüz ve göz çevrenize bu mendilleri kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Yüzünüzdeki allık, pudra, fondöteni makyaj temizleme mendilleriyle silebilirsiniz. Fakat belirtmekte fayda var; cilt tipinize uygun ürünler seçmelisiniz. Makyaj mendilleri de cilt tiplerine ve içeriklerine göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin hassas bir cildiniz varsa mutlaka hassas ciltler için üretilmiş makyaj mendillerini kullanmalısınız cildinizin dengesini bozmamaya özen göstermek için.

Peki hangi markanın makyaj temizleme mendili daha sağlıklı ve yararlı?

Birçok temizleme mendili arasında Gratis mağazalarında satılan Cala markalı mendiller favoriler arasında. Yumuşak dokusuyla, cildinizi tahriş etmeyecek ve hoş kokusuyla ferahlık verecek.


2- Göz Makyaj Temizleyicileri

Yoğun bakışlara kavuşmak için yapılan etkili göz makyajlarından arınmanız için kurtarıcılarınız; çift bazlı göz makyaj temizleyicileri. Çift bazlı olmalarının sebebi içerisinde besleyici yağ barındırmaları. Temizleme yaparken aynı zamanda göz çevrenizi ve kirpiklerinizi beslemeyi vaat ediyorlar. Yüz bölgesinde en hassas olan gözler için birçok markanın çift bazlı makyaj temizleyicileri bulunmakta. Nivea, Yves Rocher, L’oreal, Diadermine, Neutrogena, Sephora, Flormar gibi. Cilt bakım ürünlerinde en güvendiğiniz markaya ait olan temizleyiciyi denemenizi tavsiye ediyoruz. Hemen hemen hepsi vaat ettikleri temizliği gerçekleştiriyorlar. Bu ürünleri göz pedlerine sürerek hafif hareketlerle kullanabilirsiniz.


3- Yüz Yıkama

Bu aşamada cilt tipinize uygun olmayan hiçbir ürün kullanmayın! Kuru bir cilde sahipseniz, köpüren ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü köpüren ürünler kuru cildinizi daha çok kurutacak ve pul pul dökülen bir cilde sahip olmanıza neden olacak. Aksine yağlı bir cilde sahipseniz köpüren her ürün sizin kurtarıcınız olacak. Cildinizin nem oranını dengelemenizi sağlayacak. Mendillerle yüzdeki tabakayı ve çift bazlı temizliyicilerle göz makyajınızı temizledikten sonra yüzünüzü jelinizle yıkayın.


4- Makyaj Temizleme Suyu

Son kez makyaj kalıntılarından arınmak için makyaj temizleme suyunu kullanın. Bizim tavsiyemiz Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu. Her cilt tipine uygun olması en güzel özelliklerinden. Beklentinizi karşılayan bu ürünle makyajınızdaki son kalıntılardan kurtulun!


5- Cildi Nemlendirme

Bütün bu işlemlerden sonra cildinizi kremlemeyi ihmal etmeyin. Her ne kadar kullandığınız ürünlerin besleyici kısımları olsa da nemlendirici kremlerin yerini tutamazlar. Gözleriniz, dudaklarınız ve yüzünüz için ister ayrı kremler kullanın ister hepsi bir arada kremler kullanın. Işıltılı ve sağlıklı bir cilt için makyaj temizliğinizi ihmal etmeyin. Peki siz hangi ürünleri kullanıyor ve tavsiye ediyorsunuz? Yorum kısmına, düşüncelerinizi ve görüşlerinizi yazabilirsiniz.


kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder