30 Mayıs 2016 Pazartesi

Sac Kavurma Nasıl Yapılır?

Kurban bayramının bu bol etli günlerinde neredeyse her sofrada et yemekleri yer alıyor. Bayanlar bu güzel etleri bin bir çeşit yemek ile değerlendirirken ilk sırayı her zaman ki gibi kavurma alıyor. Kavurmanın lezzetini daha da artıran sacda kavurma yöntemi ile pişen etler misafirlere parmaklarını yediriyor. Hele ki ben ve ailem gibi aşırı kırmızı etçil bir aileyseniz kurban bayramında ve diğer günlerde özenle yapıp yediğiniz yemekler arasında sac kavurma mutlaka vardır. Eti doğru pişirmek göründüğü kadar kolay bir şey değil. Etin tuzunu, sertliğini, tadını ayarlamak gerçekten zor. Özellikle kurban eti çok dinlenmiş bir et olmadığında pişimi zor ve lezzetsiz olabilir. Tabii bu usta eller için geçerli değil. Ancak uzmanların da yaptığı açıklamalara göre kurban etleri aynı gün içinde kesinlikle tüketilmemeli hatta bir kaç gün beklemesinde yarar var. Aksi takdirde yeni kesilen etin adeta bir plastik olduğunu söyleyen uzmanlar 40 yaşın üstündekileri bu hataya düşmemeleri için uyarıyor. Kurban etini aynı gün pişirecekseniz midenizi bayağı zorlayabilirsiniz. Sebzelerden de yardım alarak harika bir tat yaratmak için hazır mısınız? 

Sac Kavurma için gerekli malzemeler ;

500 g dana eti
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
köri
kekik

Sac Kavurma yapılışı :

Soğanları piyazlık, domates ve biberleri küp küp, etleri küçük küçük doğrayalım.
Wok tavaya ( geniş derin tava) sadece etleri koyup harlı ateşte renkleri dönünceye kadar pişirelim. Daha sonra soğanları ekleyerek bir süre daha kavuralım. İçerisine geri kalan malzemeleri tek tek ilave edip pişirelim.


kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder