31 Mayıs 2016 Salı

Allık Sürmek İçin 7 Neden



Allık, makyajın tamamlayıcısıdır. Fakat özellikle makyaja yeni başlayanlar allık sürmeyi atlıyor. Peki allık neden sürülmeli, allık sürerek hangi illüzyonları yaratabiliriz ve allık sürmenin püf noktaları nelerdir?
  • Doğal Görünmenizi Sağlar. Cildiniz makyajsızken aynaya baktığınızda yanaklarınızın doğal bir pembeliği olduğunu görürsünüz. Eğer makyajınızın doğal görünmesini istiyorsanız, kapatıcı, fondöten, pudra derken üzerini kapattığınız bu pembeliği allık sürerek geri sağlayabilirsiniz. Aksi halde yüzünüz solgun görünecektir.
  • Sağlıklı Görünmenizi Sağlar. Yanaklarınızın doğal pembeliği, aynı zamanda insanlar tarafından sağlıklı görünümün bir işareti olarak algılanır. Bu yüzden hastayken solgun görünen cildinizi canlandırmak ve “sağlıklı” gibi görünmek için allıktan kolayca yardım alabilirsiniz. Toz allık yerine krem allık kullanarak toz allığın verdiği kuru görünümün aksine cildinizi daha nemli gösterebilirsiniz.
  • Dikkat Dağıtır. Eğer burnunuzun daha küçük görünmesini istiyorsanız allık bu konuda da size yardımcı olabilir. Dikkatleri burnunuzdan uzaklaştırmak için yapmanız gereken yanaklarınızı ön plana çıkarmaktır. Bunu da elmacık kemiklerinin üzerine aydınlatıcı uygulayarak ve pırıltılı bir allık sürerek yapabilirsiniz.
  • Elmacık Kemiklerini Belirginleştirir. Allık sürerek elmacık kemiklerinizi belirginleştirebilir, çekici ve seksi bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bunu kim istemez ki? Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için yanaklarınıza üç aşamalı bir uygulama yapmalısınız. Elmacık kemiklerinizin yukarısına aydınlatıcı, elmacık kemiklerinize allık ve yanak çukurlarınızı derinleştirmek için ise bronzer yada koyu renk bir fondöten. Doğal ve pürüzsüz bir görünüm yakalamak için bu üçünün kesiştiği çizgileri olabildiğince yumuşatmalısınız. Bu şekilde bir uygulama aynı zamanda yüzünüzü daha ince ve uzun gösterecektir.
  • Yüz Hatlarınızı Şekillendirir. Allık sürerek yüz hatlarınıza şekil verebileceğinizi biliyor musunuz? Doğru allık sürme tekniklerini bilirseniz bu mümkün. Mesela yüzünüz çok mu ince, yuvarlak görünmesi için allığı yanaklarınızın ortasına dairesel hareketlerle sürün ve geriye doğru süpürün. Eğer tam tersine yuvarlak bir yüzünüz varsa, daha ince göstermek için bir önceki maddede yazdığım gibi üç aşamalı bir uygulama yapmalısınız ve allığınızı elmacık kemiklerine çapraz gelecek şekilde sürmelisiniz.
  • Genç Görünmenizi Sağlar. Yanaklarınızdaki doğal pembeliğin “sağlıklı görünüm” olarak algılandığından bahsetmiştim.Peki aynı zamanda sizin daha genç görünmenizi sağladığını söylesem? Eğer olduğunuzdan daha genç görünmek istiyorsanız makyajınızı mutlaka allık ile tamamlayın.
  • Mat Ciltlerin Canlı Görünmesini Sağlar. Eğer kuru ve mat bir cildiniz varsa ona ışıltı kazandırmanın en kolay yolu pırıltılı bir allık sürmektir. Yanaklara pırıltılı bir görünüm kazandırmak, anında tüm yüzünüzün daha canlı görünmesini ve aydınlanmasını sağlayacaktır.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder