30 Mayıs 2016 Pazartesi

Cilt Alt Tonu Nedir?



Güzelleşmek için her yolu deniyoruz. Daha güzel kıyafetler, daha kaliteli makyajlar, daha fazla takı toka, saç bakımları, cilt bakımlar vs. Bazı günler arkadaşlarınızdan iltifat alıyorsunuz. Bu renk sana çok yakışmış diye. Öyle günlerde aslında cilt alt tonuna uygun renkte seçimler yaptığını biliyor muydun? Güzel görünmek için cilt alt tonuna göre hareket etmek çok önemli. İnternet gördüğün o tatlı pembe göz makyajının aynısını yaptığında ve sonuç tatmin edici olmadığında bu senin makyajı yapamadığından değil sıcak alt tonlu olmandandır.

Cildinin daha sağlıklı ve canlı görünmesi için cilt alt tonunu bilmelisin. Tüm kıyafetlerine, makyaj malzemelerine ve saç rengine buna göre karar vermelisin. Yani kendine yakışan renkleri bulman tamamen cilt alt tonunu bilmene bağlı. Cilt alt tonunu bilmek en çok da makyajda işe yarar. Çünkü bir türlü hayatının fondötenini bulamamaktan şikayetçiysen bu durum kendi alt tonuna uygun fondöteni denemediğini gösterir. Cilt alt tonuna göre yapılan bir makyaj daha tutarlı olacaktır. Aksi takdirde cilt alt tonuna uygun olmayan kozmetik ürünleri yüzünü sağlıksız gösterir. Bu noktada ne kadar kaliteli kozmetik ürünleri alınsa da cilt alt tonuna uymadığı sürece söz konusu kozmetik ürünleri yüzde gerekli etkiyi göstermez. Markaların fondöten ve pudralarının üstündeki numaralarında W-warm'ı C-Cool'u N ise Neutral'ı temsil eder. Makyaja gelince soğuk cilt alt tonuna sahipsen pembe alt tonlu fondöten tercih etmelisin. Sıcak alt tonuna sahipsen sarı alt tonlu fondötenler kullanmalısın. Doğru fondöten rengi cildinle bütünleşerek seni daha sağlıklı gösterir. Peki cilt alt tonu nedir ve cilt alt tonu nasıl belirlenir?

Öncelikle şunu bilmelisin ki cilt alt tonunun sarışın esmer ya da kumral olmanla ilgisi yok. Sarışın biri sıcak ya da soğuk alt tonlu olabilir. Cilt alt tonu 3’e ayrılır. Bunlar warm (sıcak), cool (soğuk) ve nautral (nötr) alt tonlarıdır. Cilt alt tonunu 4 farklı yöntemle tespit edebilirsin.

Cilt Alt Tonunu Bulma Yöntemleri

1- Damar Testi: En basit ve en çok tercih edilen yöntemdir. Bileğindeki ya da şakaklarındaki damarlara bakman yeterli. Bu yöntemde en sağlıklısı güneş ışığı altında test yapmaktır. Damarlarını yeşil renkte görüyorsan warm yani sıcak alt tonlusun. Damarlarını mavi renkte görüyorsan ise cool yani soğuk alt tonlusun demektir. Bu testi yaparken karar vermekte çok zorlanıyorsan nötr alt tona sahipsin.

2- Altın ve Gümüş Testi: Dolabında en çok altın renkte takılar mı var yoksa gümüş mü? Eğer altın renginin sana daha çok yakıştığını düşünüyorsan sıcak alt tonlusun. Gümüş yüzükler, kolyeler ya da bileklikler seni daha parlak ve canlı gösteriyorsa soğuk alt tona sahipsin. Bu yöntemi kolaylaştırmak için bir elinin parmağına altın yüzük diğer elinin parmağına ise gümüş yüzük tak ve hangisinin cildini parlattığına karar ver. İkisi de yakışıyorsa zaten nötr alt tona sahipsin demektir.

3- Kıyafet Testi: Arkadaşların en çok hangi renkleri giydiğinde sana iltifat ediyor? Genelde bembeyaz tişörtler soğuk alt tonlu kişilere daha çok yakışır, bej veya fildişi renkli bir tişörtler ise sarı alt tonlulara daha çok yakışır. Eğer mavi, mor, soğuk pembeler sana daha çok yakışıyorsa soğuk alt tonlusun. Aksine turuncu, sarı, kırmızı gibi canlı renkler yakışıyorsa sıcak alt tona sahipsin demektir. Bunu daha iyi anlaman için bir soğuk renkte bir de sıcak renkte bir fular ya da kumaşı yüzüne yaklaştır ve aynanın karşısında hangisinde daha canlı olduğuna karar ver. İkisini de çok beğendiysen nötr alt tona sahipsin. Soğuk alt tonluysan gül kurusu, mavi, mor, zümrüt yeşili gibi renkler tercih etmelisin. Eğer sıcak alt tonluysan turuncu, mercan, kahverengi, haki yeşili, kırmızılar sana çok yakışacaktır. Nötr alt tonluysan zaten sana her renk çok yakışır.

4- Kağıt Testi: Belki de en zor yöntem diyebiliriz. Kağıt testini uygulaman için yüzünü soğuk su ile yıka ve ayna karşısındayken beyaz A4 kağıdınü yanağına yaklaştır. Eğer cildinde kağıdı yaklaştırdıktan sonra yüzün sarımsı ya da kırmızımsı görünüyorsa sıcak alt tonlusun, aksine pembemsi görünüyorsa soğuk alt tonlusun demektir. Eğer hala hangi alt tona sahip olduğuna karar veremediysen büyük ihtimalle nötr alt tonuna sahipsin.


kaynak:http://www.guzelleselim.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder