30 Mayıs 2016 Pazartesi

Makyaj Fırçaları İçin Bakım Önerileri

Makyaj fırçalarınızı temiz tutmak, hem cildinizin sağlığı hem de onların ömrünü uzatmak için büyük önem taşıyor. Peki makyaj fırçalarını korumanın püf noktaları neler? 

  • Makyaj fırçalarını korumanın ve ömrünü uzatmanın yolu onları düzenli olarak temizlemekten geçiyor. Bu yıkamaların arasında geçen zamanlarda ise onları makyaj fırçaları için özel üretilmiş dezenfektan spreylerle temiz tutabilirsiniz. Makyajdan sonra fırçalarınızın üzerine sıkıp, kağıt havlu ile silin. Bu dezenfektan spreyler fırçaların üzerinde kalan malzeme kalıntılarını temizler, bakterileri yok eder.
  • Dediğim gibi makyaj fırçalarını düzenli olarak temizlemek oldukça önemli. Bazıları haftada bir, bazıları ise ayda bir temizlemeyi tercih eder. Eğer dezenfektan sprey kullanıyorsanız ayda bir temizlemeniz yeterlidir ama kullanmıyorsanız temizleme aralığını bir aydan fazla tutmamalısınız.
  • Makyaj fırçalarını temizlerken dikkat etmeniz gereken nokta antibakteriyel şampuan yada sabun kullanmaktır. Eğer antibakteriyel şampuan kullanmıyorsanız, sadece fırçaların üzerindeki kalıntıları temizlersiniz, bakterileri değil. Bakterilerin yok edilmesi, cildinizin temizliği ve sağlığı için çok önemlidir. Özellikle makyaj fırçalarınızı başkalarıyla paylaşıyorsanız.
  • Makyaj fırçası temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise makyaj fırçalarını yıkadıktan sonra düz bir zemin üzerinde yatay şekilde kurumaya bırakmaktır. Makyaj fırçalarının fazla suyunu nazikçe aldıktan sonra, havlu yada kağıt havlu üzerine yerleştirin. Fırçaların dibine su sızması onların ömrünü kısaltacaktır.
  • Makyaj fırçalarını temiz tutabilmek için kuru ve temiz bir ortamda saklamalısınız. Makyaj çantası, toz makyaj malzemelerinin dökülüp bulaştığı bir ortam olduğu için bakterilerin daha rahat üremesine neden olur. En iyisi onları bir kap içerisinde dik olarak saklamaktır.
  • Makyaj fırçalarınızı korumak ve ömrünü uzatmak için yapmanız gerekenlerden biri fırçaları doğru makyaj ürünleri ile birlikte kullanmaktır. Makyaj fırçaları doğal kıllı ve sentetik olarak ikiye ayrılır. Doğal kıllı makyaj fırçaları, toz makyaj malzemeleri ilesentetik kıllı makyaj fırçaları ise krem ve likit ürünlerle kullanmaya daha uygundur. Likit makyaj malzemeleri doğal makyaj fırçalarına zarar verebilir.
kaynak:http://pemberuj.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder