30 Mayıs 2016 Pazartesi

Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınız için yemek ve tatlı tarifleri paylaşmaya devam ediyoruz. Bursa’nın Mustafa Kemal ilçesinde meşhur olan bu tatlı adını da buradan alıyor. Taze peynir ve irmikten yapılan bu tatlı ramazan mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hafif tadıyla dillere destan olan bu tatlı, iftar sofralarımızdaki tatlı sohbetlerimize eşlik ediyor. Kemalpaşa tatlısının yapılışında dikkat edilmesi gereken hususlar var. Öncelikle seçeceğimiz peynirin muhakkak tuzsuz olması gerekiyor. Eğer evinizde tuzlu peynir varsa bir kaç saat sıcak suda bekleterek tuzunu atabilirsiniz. Şerbette bekleyen tatlıları servis tabağına alırken dağılmaması için kevgir kaşık kullanmanız gerekiyor. Kemalpaşa tatlısının üzerine dövülmüş ceviz ya da hindistan cevizi serpebilirsiniz. Kaymak, dondurma ya da krem şanti ile servis edebilirsiniz.


Kemalpaşa Tatlısı İçin Malzemeler:

2 adet yumurta
300 gr. tuzsuz beyaz peynir
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kemalpaşa Tatlısı Yapılışı:

Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede şerbet olana dek kaynatın.

Peyniri derin bir kapta rendeleyin.

Peynirin üzerine yumurtaları ilave edip kar beyaz olana dek çırpın.

İrmik, un ve kabartma tozunu ilave edip hamurunuzu iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Daha önce yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize tatlılarınızı dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

On dakika ılımaya bırakılan tatlıları kaynayan şerbetin içine atın.

Ters yüz ederek 10 dakika tatlıları şerbetin içinde pişirin.

Servis tabağına alarak ikram edin.

kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder