30 Mayıs 2016 Pazartesi

Nohutlu Çorba Tarifi

Nohutlu çorba içinde baklagil olduğu için hem besleyici hem de misafirlerinize sunacağınız güzel bir seçenek. Nohutlu çorba hem ana yemek öncesi sunulabileceği gibi hem de hafif yemeklerden hoşlanan kişiler için ise doyurucu bir güzel ana yemek olabilir. Özellikle hem nohut hem de çorba severler için çifte haz veren nohutlu çorbanın yapımı kolay olduğu için ev hanımlarının tercih ettiği yemeklerin başında gelmektedir.


Nohutlu Çorba Malzemeleri

Tavuk suyu (beş su bardağı)
Tel Şehriye (bir çay bardağı)
Nohut (bir su bardağı)
Un (bir buçuk kaşık)
Tereyağı (iki kaşık)
Karabiber
Limon suyu (bir adet)
Tuz
Pul biber
Sıvı yağ
Nane

Nohutlu Çorba Tarifi

İlk olarak un ve tereyağını bir tencerede kavurun ve ardından suyunuzu ve tuzunuzu ekleyin. Su kaynamaya başladığında ise nohutları ve tel şehriyeyi ekleyin. Çorba kaynamaya devam ederken biraz bekledikten sonra içine limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Nohutlar kıvamına gelinceye kadar da pişirme işlemini devam ettirin.

Çorbayı yoğun ateşte pişirmek çorbanızın koyu olmasını sağlayacaktır ve katı olacaktır. Kısık ateşte pişirmek ise çorbanızın daha sıvı olmasını sağlayacaktır. Bunun ayarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Çorbanız piştikten sonra ayrı bir tavada nane ve biberlerimizi kullanarak çorba için sosunuzu hazırlayın. Hazırladığınız bu sosu nohutlu çorbanızı kaselerinize doldurduktan sonra üzerine dökebilirsiniz.

kaynak:http://www.hurrem.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder