25 Mayıs 2016 Çarşamba

Bronzer Nedir ve Bronzer Nasıl Uygulanır?

Son yıllarda çığ gibi büyüyen bronzer kullanımı bazen çok güzel bir görünüm oluştursa da, bazen de büyük makyaj hatalarına sebep olabiliyor. Özellikle Kardashian kardeşlerden sonra, bronzer ile yüz kontürleme yükselen bir trend haline geldi. Yüz boyutlandırma için yüz kontürleme aslında tüm makyözler tarafından zaten kullanılıyordu. Bir anda farkedildi ve herkes tarafından dikkat çekmeye başladı.
Bronzer Nedir? Önce bu soruyu yanıtlayarak başlayabiliriz. Bronzer, ten renginizden bir kaç ton daha koyu pudralardır. Çoğu bronzerın yapısı cildiniz için kullandığınız pudralardan daha sert yapıda olabilir. Pudra yapıdaki bronzerların dışında kremsi yapıda da bronzerlar bulunur.

Bronzer Nasıl Uygulanır?


Bazı bronzerlar, cildinizle kolayca bütünleşir bazılarını ise dağıtmak çok daha zordur. Bu biraz cildinizin yapısıyla, biraz da sizin el becerinize kalmış bir durumdur. Genellikle, yüz kontürlemeye, bronzer kullanmaya yeni başlıyorsanız size kontrolü daha kolay olan kremsi yapıdaki bronzerları önerebiliriz.

Kremsi yapıdaki bronzerları uygularken, yüz şeklinize göre elmacık kemiklerinizin biraz alt hizasından kulak hizanıza doğru yukarı doğru kalın bir çizgi çekin. Daha sonra bu çizgi hattını koruyarak, hafif hafif dokunuşlarla, görünümü hafifletmeye ve aynı zamanda da cildinizle bütünleşip yaymaya çalışısın. Kremsi bronzerınızı yayarken, tüm parmaklarınızı kullanıp yanağınızı bronz bir görünümle başbaşa bırakmayın. Olabildiğince ilk çizdiğiniz kalın çizgi hizasını kaybetmeden ve hafif hareketlerle bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Pudra yapıdaki bronzerları uygularken eğer eliniz fırça kullanmaya alışık değilse ve karıştırmak için sabrınız yoksa biraz zorlanabilirsiniz. Pudra yani toz ürünleri uygulamak biraz sabır gerektiriyor. Bronzer pudranızı ne kadar çok dağıtırsanız o kadar güzel görünecektir. Pudra bronzerınızı uygularken, elmacık kemiklerinizin alt kemiğini bulup, kulağıda kadar çıkan bir çizgi hayal edin. Tam da elmacık kemiğinizin boşluğunu baz aldığınızda kusursuz bir bronzer hattı oluşturmuş olursunuz. Aynı zamanda şakaklarınızı saç diplerinize doğru olan bölümlerini de bronzer ile şekillendirebilirsiniz. Yüz kontürleme ile detaylı yazılar hazırlamamızı istiyorsanız bize yorum olarak bırakabilir sosyal medya hesaplarımızdan da bize ulaşabilirsiniz.

kaynak:http://www.stilonerileri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder