3 Temmuz 2016 Pazar

Balın Güzelliğe Faydaları


Balın sağlığımız için olduğu kadar cilt ve saç bakımında da büyük yararları var. Güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller ile zengin bir besin kaynağı olan bal, aynı zamanda cildimiz için iyi bir nemlendirici ve temizleyici. Doğal yollarla güzelleşmenin etkili formüllerinden bal ile taze, ferah ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak mümkün.

Cildiniz aşırı derecede kuruysa;

Zeytinyağı ve bal ile son derece etkili bir maske yapabilirsiniz. Zeytinyağı-bal karışımını cildinize uygulayarak 20 dakika kadar bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Cildinizdeki olumlu değişimi bir iki uygulamada fark edeceksiniz.

Kuru, nemini kaybetmiş saçlarınızı canlandırmak ve onlara ışıltı katmak için de bu karışımı kullanabilirsiniz. Ancak karışımı uyguladıktan sonra saçınızı mutlaka şampuanla yıkayın.

Sivilceler için en kolay çözüm; bal

Yüzünüzde aniden bir kızarıklık ortaya çıktı, bu bir sivilceye işaret olabilir. O anda sorunlu bölgeye az bir miktarda bal sürüp yara bandıyla üzerini kapatın. Böylelikle sivilcelere karşı erkenden önleminizi almış olacaksınız.

Dudağınız sürekli kuruyup çatlıyorsa;
Sık sık kuruyan bir dudağa sahipseniz bal sürerek nemlendirebilir, cildinize sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bal, şeker, vazelin ve zeytinyağı ile güzel bir karışım hazırlayın. Bu karışımı dudağınıza sürerek dudak çatlamalarından kurtulun.

Badem ve bal ile cilt temizliği

Bal ile iyi bir cilt temizleyicisi yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olanlar; 1 yemek kaşığı bal ve badem. 1 avuç bademi toz haline gelinceye kadar çektirin. Bu toza yarım çay kaşığı limon suyu ekleyin ve karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Tertemiz bir cilde kavuşacaksınız.

Süt ve bal ile gelen güzellik

Cilt bakımında süt oldukça etkili bir formüldür. Bal ile buluştuğunda ise doğal bir güzellik iksirine dönüşebilir. İçeriğindeki faydalı mineraller ile hem yüz hem bedeniniz için ideal bir bakım ürünü olan süt ile cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. Bal ve sütü karıştırıp maske halinde yüzünüze uygulayın. Ardından iyice durulayın. Bu maskeyi haftada bir düzenli olarak uyguladığınız takdirde bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder