3 Temmuz 2016 Pazar

İnci Gibi Dişler İçin 6 Tüyo


Bembeyaz, inci gibi parlayan dişlere sahip olmayı kim istemez ki? O halde sadece diş macunu ile yetinmeyin. Dişlerinizi evde uygulayabileceğiniz kolay ve pratik yöntemlerle daha beyaz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. İşte ışıltılı gülüşler için 6 tüyo.

Limon!

Limon suyu ile dişlerinizi fırçalayarak kısa vadede beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Ancak içine biraz su eklemenizde fayda var, asitli olduğundan direk uygulamak dişlerinize zarar verebilir.

Çilek!

Çileği sevmeyen var mıdır acaba? Her zaman büyük bir mutlulukla yediğimiz bu meyvenin dişleri beyazlattığını biliyor muydunuz? Bunun için yapmanız gereken çileği dişlerinizde birkaç dakika bekletmek veya ikiye ayrılmış çilekle dişlerinizi ovalamak. Diş macunlarında bulunan laktik asidi içeren çilek, dişlerinizin pırıl pırıl görünmesine yardımcı olacak.

Peynir etkisi

Kalsiyumun dişlere olan faydası tartışılmaz. Yemeklerden sonra ufak bir parça peynir yiyerek diş minelerini güçlendirebilirsiniz.

Sert meyvelerin gücü adına!

Elma, havuç, ayva gibi sert meyveleri kabuğuyla yemek dişler için oldukça faydalı. Bu sert meyvelerin bir nevi doğal diş fırçası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ayrıca dişlere herhangi bir zarar vermemesi de en büyük artısı.

Kahve, çay veya sigara içerken dikkat!

Kahve,çay gibi kafein iceren içecekler, dişlerin zamanla sararmasına yol açar. Bu anlamda az tüketmeye özen göstermeli veya bir pipet yardımıyla içmelisiniz. Bu şekilde içeceğin dişlerle direkt temasını da önlemiş olursunuz.

Şekersiz sakızdan tam destek!

Öğlenleri kimimiz okulda kimimiz iş yerinde diş fırçalama imkanı bulamıyoruz. Yemeklerden sonra şekersiz bir sakız çiğneyerek dişlerinizin temizlenmesine yardımcı olabilir, aynı zamanda bir nebze de olsa bakteri oluşumunu önleyebilirsiniz.

Bu pratik uygulamalarla hem bembeyaz dişlere sahip olacak, hem de güzelliğinize güzellik katacaksınız.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder