3 Temmuz 2016 Pazar

Geniş Gözenekliler İçin Bakım Tüyoları


Cildimiz bizim en değerli hazinemizdir. Bu nedenle cildimizin bakımını düzenli olarak yapmalı, onu kir ve yağ oluşumundan korumalıyız. Cildimizi temiz tutarak ve cilt tipimize uygun, doğru bakımları uygulayarak sivilce, akne oluşumlarını önleyebilir, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olabiliriz.

Geniş gözeneklere sahip olan yağlı ciltlerin en büyük derdi akne oluşumunu önlemek ve cildi sıkılaştırmaktır. Ancak bu sorunu çözmek için biraz çaba sarfetmek gereklidir. Sizin için bir araya getirdiğimiz bakım önerileri ile geniş gözeneklere elveda diyebilirsiniz.

Geniş gözenekleri sıkılaştırmak için 9 öneri;

•Yüzünüzü sabah ve akşam olmak üzere iki kere yıkayın. Ardından nemlendirici kreminizi uygulayın. Nemlendirici olarak su bazlı, yağsız bir krem kullanmaya özen gösterin. Yüzünüzü temiz tutarak gözeneklerde oluşan kir birikimini engellediğiniz gibi gözeneklerin büyümemesini sağlarsınız.

•Makyaj malzemelerinizde su bazlı ürünleri tercih edin. Krem allıklara yönelmeyin, daha çok toz allık kullanın.

•Sivilcelerinizi asla sıkmayın. Siyah noktalarınızı yok etmek için siyah nokta temizleme bantlarını kullanabilir ya da bir cilt uzmanının önerdiği bir bakım ürününü uygulayabilirsiniz. Sivilcelerinize bilinçsizce müdahale etmeniz durumunda daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Sivilceniz iyice yayılıp daha büyük bir görünüme ulaşırken, cildinizdeki gözenekler ise genişleyebilir.

•Bir şişe maden suyuna büyük bir limonu sıkın. Hazırladığınız bu karışımı buz kalıplarına koyun ve dondurun. Buz haline gelen kalıplardan birini her sabah yüzünüzde gezdirin. Soğuk bir etki bırakan buz, gözeneklerinizin sıkışmasına yardımcı olacaktır.

•Soğuk buzu yüzünde gezdirmek istemeyenler, yüzünü her gün maden suyu ve limon karışımıyla silerek aynı etkiye ulaşabilirler. Cildinizin ihtiyacı olan C vitaminine sahip limon ile mineraller bakımından zengin olan sodanın buluştuğu bu formül cildiniz için yararlı olacaktır.

•Bol bol su için. Yağlı cildin en büyük ihtiyaçlarından biri sudur.

•Bir yumurta beyazı ile iki çileği blenderda çırpın. Bu karışımı yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve yirmi dakika kadar bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Bu maskeyi hafta bir uygulayın, eğer problemli bir cilde sahipseniz beş günde bir yapın.

•Süt, limon suyu ve yulafı karıştırarak bir maske hazırlayın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve yaklaşık 20 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

•Cildi sıkılaştırıcı özelliğe sahip olan doğal gül suyunu tonik olarak kullanın. Burada önemli olan nokta; yüzde yüz gül suyu tercih etmeniz. Yüzde yüz gül suyunu kokusundan ayırt edebilirsiniz. Biraz ekşi ya da bozuk gibi bir kokuya sahipse, anlayın ki o yüzde yüz gül suyudur.

kaynak:http://www.kozmy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder