Malzemeler
- Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 su bardağı su
- İç harcı için
- 500 g kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Sos için
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Sumak
- Nane
- Fesleğen
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için kıymayı bir kaseye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip oğurun. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan 8x8 cm ölçülerinde kareler kesin. Karelerin ortasına kıymalı harçtan yerleştirin. Uçlarını üst üste getirerek bohça şeklinde kapatın ve karşılıklı kenarları birleştirin. Tuzlu kaynar suda haşlayın. Üzeri için ezdiğiniz sarımsakları hafif çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın. Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin. Kırmızı pul biber, sumak, ve fesleğen ile tatlandırıp sıcak servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.
kaynak:http://www.elele.com.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder