- Pasta, puding ve dondurmayı ince çikolata dilimleriyle süslemek isterseniz çikolatayı dilimlemek için sebze soyucu kullanın.
- Bisküvi ve kurabiye hamurunu renklendirmek için gıda boyası kullandığınızda ellerinizi boyamamak için hazırladığınız hamuru buzdolabı poşetine koyup renklendiriciyi damlatın ve poşeti sıkarak renk eşit dağılana kadar yoğurun.
- Kek yaparken malzemeleri karıştırdığınız kaşığa hamurunuz yapışabilir. Malzemeleri karıştırmadan önce kaşığı süte batırırsanız, hamur yapışmaz.
- Ağzı dar şişeleri temizlemek için biraz su, deterjan ve bir kaşık pirinç koyup çalkalayın.
- Dondurma servis ederken kaşığı suya batırdıktan sonra dondurmayı alın. Bu, dondurmanın kaşığa yapışmamasını ve düzgün çıkmasını sağlar.
- Bıçağınız paslandıysa, yarım kuru soğanın üzerine pudra şekeri serpin ve bıçağı bununla ovun. Leke geçmezse aynı soğana karbonat serpip bununla ovun.
- Cam kırıklarını şeffaf koli bandını iki ucundan tutarak toplarsanız elinize cam batmaz. Göremediğiniz ufak cam kırıklarını da ıslak pamukla kolayca toplayabilirsiniz.
- Hamur işlerinden sonra mutfak tezgahını temizlemek için biraz tuz serpip nemli bezle silin.
- Peynirin kesik kenarlarına tereyağı sürersiniz sertleşip kurumaz.
- Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma ekleyerek saklayın. Böylece kurabiyeler uzun süre taze kalıp sertleşmezler.
- Kurabiyeleri ve bisküvileri koyduğunuz kutuya birkaç adet kesme şeker koymak tazeliklerini uzun süre korumalarını sağlar.
- Kuruyan, bayat ekmeklerin ufak küp şeklinde doğrayıp sonra fırında ya da sıvıyağda kızartın. Böylece buzdolabınızda saklayıp çorbalarınızda kullanabileceğiniz çıtır ekmekleriniz hazır olur.
- Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon, dilediğiniz meyve parçacıkları ya da nescafe yerleştirirseniz tadı hoş ve dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
- Ceviz ve ve kuru yemişlerin kabuklarını atmayıp mangal yakmak için kullanabilirsiniz.
- Kahve kavanozuna bir kesme şeker atarsanız kahveniz bayatlamaz.
- Poşet çayları içtikten sonra atmadan çiçeklerinizin bakımında değerlendirebilirsiniz. Poşeti fincandan çıkarıp, çiçeğinizin saksısına koyun. Böylece çiçekleriniz susuz kalmaz. Poşetlerin birkaç günde bir değiştirmesi önerilmektedir.
- Yumurtalar sivri tarafları aşağı gelecek şekilde kapalı bir kapta saklanmalıdır. Böylece daha uzun süre tazeliğini korur ve diğer yiyeceklerin kokusunu almaz.
- Çatlamış yumurtanın çatlak olan yerine limon suyu sürüp yumurtayı saklayabilirsiniz.
- Yumurtanın taze olup olmadığını anlayabilmek için soğuk tuzlu su dolu bir kaseye atın. Yumurta dibe çökerse tazedir, suyun yüzeyine çıkarsa bayattır.
- Yumurta haşladığınız suyu dökmeyin. İçindeki mineraller son derece faydalıdır. Bu suyu soğuttuktan sonra, çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Çiçeklerinizin çok daha canlı ve sağlıklı olduğunu farkedeceksiniz.
kaynak:http://www.yemekmutfak.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder