7 Haziran 2016 Salı

Saç Düzleştirirken Kırılmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç düzleştirmek neredeyse her kadının artık yaptığı bir davranış. Saç düzleştirici elektronik ürünlerin hızla artması, pratik olması ve kısa sürede sonuç vermesi gibi nedenlerden dolayı sıkça tercih edildiğini söyleyebiliriz. Saç düzleştirici cihazlarla birlikte bsaç bakım ürünü olarakta düzleştirici özellik taşıyan bir çok saç bakım ürünü bugün raflarda yer alıyor. Peki saç düzleştirmenin saça verdiği zarara bilmemize rağmen bu ürün ve cihazlardan vazgeçemiyorsak ne yapmalıyız? Özellikle kuaförlerinizin asla düzleştirici kullanma dediğini biliyoruz! Ancak bazı yöntemlerle saçlarının kırılma ve yıpranmasını önleyebilir, azaltabilir ya da gecktirebilirsin. işte saç düzleştirirken dikkat edilmesi gerekenler!

Saç Düzleştirirken Isıya Karşı Koruyucu Ürün Şart!

Bugün neredeyse birçok saç bakım markasının ısı koruyucu şekillendirme ürünleri bulunuyor. Kremsi, sprey ya da köpük yapısında olan bu ürünlerde saçı düzleştirici sırasında yüksek ısıdan korunmasına yardımcı oluyor. Tamamen korur mu derseniz tabii ki hayır ama zararını ciddi oranda azaltan ürünler bakım pazarında mevcut. Bu ürünlerden bazılarının dezavantajı ürünler ısı kullanımından önce uygulandığı için ısı ile birlikte saçta ağırlaşma, erken yağlanma gibi problemlere sebep olarak saçların sönük görünmesine sebep olabiliyor. Saçın kırılmasından daha mi iyidir, ebette!

Saç Düzleştiricisinin Isı Ayarına Dikkat!

Bugün bakım cihazları pazarında birçok saç düzleştirici mevcut ve bunların hepsinin özellikleri farklı. Sahip oldukları plakalar, ısı dereceler, plaka özellikleri gibi birçok farklılık sağlayan noktalar mevcut. Bu özelliklerden ilk olarak dikkat etmeniz gereken ısı ayarı! Çoğu saç bakım firması düzleştirme sırasında iyi sonuç alınması için cihazı açtığınızda önce yüksek ısıtan başlatıyor. Örneğin Remington’ın birkaç modelinde direkt 190 dereceden başlıyor. Aslında düğmeleri yardımı ile bunu 150-160 dereceye indirmek mümkün. Tabii iki ısı derecesi arasında ciddi sonuç farkı var ama 190 ve üzeri dereceler gerçekten çok yüksek ve saça ciddi zarar veren ısı oranları. Bu sebeple ısı ayarınızı saçınızın cinsi ve o günkü sonucunuza göre mutlaka değerlendirmeli, uygulama sırasında dikkat etmelisiniz.

kaynak:http://www.stilonerileri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder