12 Haziran 2016 Pazar

Saç Tebeşiri ile Saç Boyama

Renkli saçlar günümüzde oldukça trend. Sokaklarda daha cesur renkler ve tarzlar görmeye başladık. Bu trendleri takip ediyor ve seviyorsanız, saç tebeşirleri favoriniz haline gelebilir! Peki saç tebeşirleri nedir, nasıl kullanılır ve saçımızdan çıkarmak için neler yapmalıyız?

Saçlarını renklendirmek isteyip, cesaret edemeyenler veya boyadığı renklerden çok çabuk sıkılanlar için ideal olan saç tebeşirleri pastel boyalar gibi düşünülebilir. Bu boyaların tek kullanımlık olmaları onları daha cazip hale getirmektedir.


Nasıl Kullanılır?

Saç tebeşirinin kullanımı oldukça basit. Tebeşiri kullanmak için öncelikle boyayacağınız kısmı ıslatın ve nemli kalacak şekilde suyunu alın. Daha sonra tebeşirle nemlendirdiğiniz tutamı boyayın. Uygulama yaparken elinize eldiven takmanızda fayda var. Tarakla saçınızı tarayarak boyanın her tarafa dağılmasını sağlayın. Tutamın her tarafını boyadıktan sonra saç kurutma makinesiyle saçınızı kurutun. İsterseniz daha kalıcı olması için üzerinden saç düzleştirme aleti ile geçebilirsiniz.


Nasıl Çıkarılır?

Saç tebeşirini saçınızdan sürekli kullandığınız şampuan ile bir veya iki kez yıkadıktan sonra çıkarmanız mümkün. Saçlarınız açık renkteyse (platin sarısı, gri, beyaz vb.) çıkarması koyu renklere oranla daha zordur. Çünkü renk, açık saçta daha çok tutunmakta. Bu yüzden saçta kalacak şekilde düşünmeyin, birkaç yıkamadan sonra saçınızdan tamamen çıkacaktır. 


Nereden Alınabilir?

Saç tebeşirlerini birçok online satış sitesinde, kozmetik mağazalarda ve bijuterilerde bulabilirsiniz. Fiyatları ürün çeşidine göre değişiyor. 3’lü setler halinde başlayıp 24’lü setlere kadar devam eden saç tebeşirlerinin fiyat aralığı 5 ile 60 lira arasında değişiyor.




kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder