24 Haziran 2016 Cuma

Kil Maskesi Tarifi

Doğada bulunan bu toprak çeşidi yeşil renklidir. Pek çok alanda kullanılan kil özelikle kadınlar için güzellik alanında kullanılıyor. En çok bilinen uygulama alanı maskeler.

Kil maskesi kullanım alanı; daha çok yağlı ciltlerde kullanılıyor çünkü cildi yağdan ve kirden arındırıyor. Bu özelliği dolayısıyla kuru ciltlerde kullanım tercih edilmiyor. Kil maskesi, ciltteki renk bozukluklarını düzenliyor ve cildin tek renk olmasını sağlıyor bu, belirgin özelliğinden birisidir. Sivilceli ciltlerde fazla yağı temizleyem kil etkili oluyor. Düzenli kullanılan kil maskeleri hem güneş lekelerini hem de sivilceli görüntüyü kontrol altına alıp, geçiriyor. Deri altında kalan bir türlü çılmak bilmeyip cildi aşırı derecede yoran sivilcelere de etki ediyor çünkü kan dolaşımını uyarıcı etkisi vardır. Yaşlanmayı geciktirici etkiside kan dolaşımını hızlandırmasından gelmektedir. Yağlı cilde sahip olanla düzenli kullanımda parlamanın önüne geçer, taze ve dengeli cilde sahip olunmasını sağlar.

Beyaz kil maskesinin faydaları

Beyaz kil mineraller ve etken maddelerle doludur. Cildi besler. Beyaz kil cildinizde ki pürüzleri giderir. Cildinizi tazeler ve canlandırır. Beyaz kilin sebum oranını düşürür . Ciltteki gözenekleri açar.

Kil maskesi tarifi:

Bir kasenin içine su ve yüzünüzün tamamına yeteceğini düşündüğünüz kadar kili macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın suyu yavaş yavaş ilave edin. Maskeyi göz çevresi hariç tüm yüzünüze tabak halinde sürün. Bu maskeyi 5 dakika bekletip yıkayın. Başka bir kil maskesi tarifi: Papatya çayı Pirinç nişastası 3 yemek kaşığı Yeşil kil 3 yemek kaşığı kuru Papatya demleyin. Bir kaseye 3 yemek kaşığı pirin nişastası ( cildinizi nemlendirmesi için ), yeşil kil 3 yemek kaşığı koyun. Papatya çayını süzerek ilave edin. Macun kıvamına gelen karışımı göz çevresi hariç uygulayın. Maske tamamen kuruyuncaya kadar bekleyin. Daha sonra ılık su ile temizleyin ardından cildinize uygun nemlendirici sürün. Biominera kil maskesi, volkanik kil maskesiolarak bilinir. Cildi canlandırır, güneş ve doğum lekelerin geçirilmesinde kullanılır. Kırışıklığa, cilt sarkmasına ve akne oluşumunu engellemeye iyi gelir. Yeşilimsi ve krem rengindedir. Bu maske ince bir tabaka halinde sürülür. Kan dolaşımını hızlandıran maske ciltte karıncalanma be hafif yanma hissi uyandırır. 20 dakika kadar bekleyen maske cildinizi tazeler , kirlerden siyah noktadan temizler. Ferah ve hafifleme duygusu hissedersiniz. Biominera kil maskesi cildinizden ölü deriyi atarak cildin yaşlanmasını geciktirir , yeni cilt oluşumuna zemin hazırlar.

kaynak:http://www.caddekadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder