10 Haziran 2016 Cuma

Kapatıcı Uygularken Yapılan Hatalar


Göz altındaki morlukları ya da kusurları gizlemek için kapatıcıların gücünden yararlanırız. Ancak makyaj yaparken kullandığımız kapatıcılar, yanlış uygulandığında çoğu zaman göz çevremizin kötü gözükmesine neden oluyor. 
  • Göz altındaki çizgileri ya da kusurları kapatıcı ile kapatmak çoğu zaman kolay olabilir. Ancak göz altındaki morlukları gizlemek, göründüğü gibi basit değil. Göz altındaki morlukları kapatmaya çalışırken bazen onları daha çok ön plana çıkarıyoruz. Nedeni ise kapatıcıyı sürerken aynada kendimize doğru bakmamız. Bunun yerine başınızı öne eğin ve morluklarınızı görerek kapatıcıyı doğru noktalara uygulayın.
  • Kapatıcıyı uygularken ürünü bütün gözün altına sürmek yapılan hatalardan biri. Bunun yerine kapatıcıyı ilk olarak morluklarınızın üstüne sürün. Gözünüzün diğer kalan kısımlarına ise burada kalan kapatıcıyı dağıtın.
  • Kapatıcıyı fondötenden önce sürmek de yapılan hatalardan biri. İnce yapıda sürdüğünüz fondötenler, cildinizdeki kusurları kapatmaya yardımcı olur. Bu nedenle kapatıcınızı fondötenden sonra sürmek, morluklarınızı kapatmak için daha az çaba sarfetmenizi sağlar.
  • Farklı yapıdaki kapatıcıları, kullanım alanlarına dikkat etmeden uygulamanız kötü sonuçlara yol açabilir. Problemlerinize göre kapatıcı türünüzü seçin. Likit kapatıcılar genellikle göz altınızı pürüzsüz göstermek, krem kapatıcılar ise hataları kapatmak içindir.
  • Kapatıcıyı, sadece göz altına sürmek yeterli olmaz. Göz altıyla birlikte göz kapaklarınıza da uygulayın. Göz kapaklarına uygulanan kapatıcı, farınızı sabitleyerek dağılmasını önler.
kaynak:http://www.hepsikadin.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder