10 Haziran 2016 Cuma

Kuru Ciltler İçin 3 Doğal El Maskesi

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde soğuk havalar iyice bastırdı. Kar, rüzgar, aşırı soğuk derken bunlardan en çok etkilenen cildimiz oluyor. Özellikle ellerimiz devamlı bir şeylerle uğraştığımız fazlasıyla işlevsel bir organımız. Bu yüzden devamlı havayla temas eden ellerimiz çatlıyor, kuruyor ve sertleşiyor.


Patates El Maskesi

2 adet patates
1 çay bardağı süt

Uygulanışı: Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Üzerine sütü ilave edin ve homojen olacak şekilde karıştırın. Bunu yaparken ellerinizi kullanmaya dikkat edin. Pütürlerin kalmaması için daha sonra mikserle çırpın kremsi bir yapı elde edecekseniz. Maskeniz hazır. Ellerinize sürüp yarım saat beklettikten sonra yıkabilirsiniz.


Badem Yağı Maskesi

Badem yağı

Uygulanışı: Bir tatlı kaşığı doğal badem yağını ellerinize iyice yedirerek sürün. Daha sonra küçük bir el havlusuyla sarın ve yağın iyice cildinize işlemesini sağlayın. Yaklaşık 5-6 dk bu şekilde durun. Bu işlem bitince ellerinizi yıkamayın. Cildiniz zaten yağı emecektir. Yıkarsanız istediğiniz sonucu alamazsınız.



Havuçlu El Maskesi

1 adet havuç
1 çay kaşığı nemlendirici krem
1 çay kaşığı doğal zeytinyağı

Uygulanışı: Havucu iyice haşlayıp bir çatal yardımı ile ezin. Sonra, kremi ve zeytinyağını ekleyin. Hepsini karıştırın ve homojen bir yapı elde edin. Daha sonra elinize sürüp 20 dk kadar bekletin ve ellerinizi güzelce yıkayın.

kaynak:http://www.yasamtonu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder